Konyalı eskrimci Uzunay milli kampta

Konyalı eskrimci Uzunay milli kampta

Konyalı başarılı eskrimci Mert Uzunay milli kampa katıldı

Konyalı başarılı eskrimci Mert Uzunay milli kampa katıldı. Uzunay Büyük Erkek Epe Milli Takımı İspanya'nın Barcelona Şehrinde 21-31 Ağustos 2011 tarihlerinde düzenlenen uluslararası epe kampına katıldı. 08-16 Ekim 2011 tarihleri arasında İtalya'nın Catania şehrinde yapılacak olan Büyükler Dünya Şampiyonası hazırlığı amacı ile düzenlenen bu kampa; aralarında, Rusya, Çin, Kanada, İtalya, Fransa, Amerika, İspanya, Hollanda, Belçika ve İngiltere'nin bulunduğu toplam 17 ülkeden 60 sporcu katıldı.

 

 Mert Uzunay ile birlikte Yusuf Böjte, Okan Karadeniz ve Emir Şendut bu kampa katılan diğer sporcular oldu. Yoğun geçen kamp programında hazırlık çalışmalarına devam ediyor. Hazırlık çalışmalarının 1.etabını bu kamp ile tamamlayacak olan Milli Takım 2.etap için 05 Eylül 2011 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te çalışmalarına devam edecek. Kampın teknik direktörü Daniel Levavasseur; Türk Milli Takımını aralarında görmekten mutluluk duyduklarını ve Paris'de yapılacak olan 2.etap çalışmalarında birlikte olacaklarını söyledi.

 

Mert Uzunay’ın antrenörü Yusuf Barsbuğa başarılı sporcuyu buralarda görmekten dolayı gururlu ve mutlu olduğunu ifade etti. Barsbuğa Mert Uzunay’ın başarılarının devamını diledi. Mert Uzunay 2012 yılında da Londra’da olmak istediğini ifade etti. Uzunay eskrim branşına 9 yaşında başladığını ve o günden buyana sayısız başarılara imza attığını ifade etti. Mert Uzunay, “Eskrime 9 yaşında başladım ve 10 yaşında ilk derecimi aldım. 2006 yılından sonra ise gelişim ve hazırlık kamplarına davet edildim. 2007 yıllında milli takımın yıldızlar ve gençler kategorisinde mücadele ettim. 2008 yılında A milli takımda ilk milli formamı giydim. Bu zamana kadar Dünya ve Avrupa Şampiyonlarında 30, özel turnuvalarda ise 50 kez milli formayı giydim. 2008yılında yapılan Akdeniz Ülkeleri Şampiyonasında 1. oldum. Benim için anlamı çok büyük bir derece. Çünkü bu şampiyonluğu elde etmek için yarı finalde o yılın dünya üçüncüsünü finalde ise o yılın dünya şampiyonunu yendim. Türkiye’nin ilk birinciliğine de ben kazandırmış oldum. Şimdi ise federasyonun olimpiyat takımında yer alıyorum. Eskrimde olimpiyat heyecanını ülkeme yaşatmak istiyorum. Buraya kadar gelmemde bana destek olan başta aileme, İl müdürümüze, şube müdürlerimize, Federasyon başkanımıza,  antrenörlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.