Konyalı bisikletçiler yoğun mesaide

Konyalı bisikletçiler yoğun mesaide

Bisiklet Federasyonunun 2011 yılı faaliyet programı dahilinde bulunan Uluslar arası Muhsin Yazıcıoğlu bisiklet turu dün başladı.

Konyalı yıldız pedallar madalya için ter döküyor. Konya Torku Şekerspor, İl Özel İdarespor, Selçuklu Belediyespor, Çatalhüyük Çumra Belediyespor, Gençlik Spor, Bisiklet Kalkındırma Derneği, Beyşehir Belediyespor kulüplerine mensup sporcularla birlikte birçok ülke de bu turda kürsü için yarışıyor. Bisiklet İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu yaptığı açıklamada, “Niğde’de yapılan KAP yarışlarında, Konyalı yıldız bisikletçilerin geçilmez olduğunu herkes bir kez daha gördü. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu adına düzenlenen turda da, ilk sıraları bisikletçilerimizin kimseye kaptırmayacağına inanıyorum. Sivas’a biraz yorgun gelmiş olsalar da, Niğde yarışlarında elde ettikleri derecelerin moraliyle zoru başaracaklardır” dedi

Bugün start alacak olan Uluslar arası Muhsin Yazıcıoğlu turunda, saat 14.30’da Sivas Kongre Müzesi – Kale Cami güzergahında 14-16 yaş gurubundan oluşan yıldız sporcular 35 kilometre pedal çevirecek.

Bugün Nevşehir’de başlayacak olan Büyükler ve Gençler Türkiye Bisiklet şampiyonasında ilimizi temsil edecek olan tek takım Konya Torku Şekerspor, dün Nevşehir’e gitti. Burada Dinler Otel’de kalacak yeşil-beyazlıların hedefi şampiyonluk. Takımın antrenörü Mehmet Şafakçı, “Nevşehir’de tek hedefimiz büyüklerde ve gençlerde hem takım hem de ferdi şampiyonluklara ulaşmaktır. Hazırlıklarımızı tamamladık, Sporcularımdan çok umutluyum. Gerek ferdi ve gerekse takım halinde Türkiye şampiyonu olmak istiyoruz. Bizi zorlayacak tek rakip Manisaspor görünüyor. Türkiye’nin en kaliteli sporcuları bizde. Manisa’yı da geçip, inşallah mutlu sona ulaşacağız. Konya’nın son zamanlarda sporda gülmeyen yüzünü, Konya Torku Şekerspor güldürecek. Ben takımıma güveniyorum” dedi.

Konya Torku Şekerspor’da büyüklerde Mustafa Sayar, Eyüp Karagöbek ve Miraç Kal favori gösterilirken, gençlerde de Fatih Keleş, Yasin Beyan ve İlhan Çelik’ten de iyi dereceler alması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.