Konya'da yıkılan gazinolar yeniden mekan açmak istiyormuş! Belediyeye talepte bulunmuşlar

Konya'da yıkılan gazinolar yeniden mekan açmak istiyormuş! Belediyeye talepte bulunmuşlar

Konya kent merkezinde yıllardır gündemde olan pavyonlar ve gazinolar yıkıldı. Otogar civarındaki mekanların belediyeye gidip 'bize yer gösterin' dediği açıklandı. Daha önce mekan sahiplerinin şehir dışına çıkma teklifini kabul etmediği aktarıldı.

Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut şehirdeki sorunlar ve üretilen çözümlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Konya’da ruhsatsız pavyonun, içkili mekânın kalmadığını aktaran Karabulut, şu şekilde konuştu: “Açılmasına da pek müsaade etmiyoruz. Resmen bu yapıları çökerttik. Yıkılan mekânların şehir dışına taşınması gündemdeydi. Mekan sahipleri bu teklifi kabul etmedi. Şimdi belediyeye gidiyorlar ve ‘bize yer gösterin’ diyorlar.

yikim-222.jpeg

Bizim kararlılığımızdan sonra şimdi o çizgiye geldiler. Sanayi bölgesinde pavyonları kapattık. Gece ve gündüz sürekli ekip faaliyeti yapıyoruz. Sokak hakimiyetinin devletin elinde olması gerekir. Suçları önlemede en önemli argüman sokak hakimiyetinin devletin elinde olmasıdır.

BÜRODAKİ POLİSLER SAHAYA ÇIKTI

Sokaktaki polis sayısını artırdık. Bu işin güzel sonuçlarını yeni yeni alıyoruz. Kendi imkân ve kabiliyetimizle 75 araç aldık. Ekip faaliyetlerimizi daha hızlı yapmak için aldık bu araçları. Büromuzdaki birçok personelimizi sahaya verdik. İçeride fazla personel tutmak istemiyoruz. İşi olmayanın içeride oturmasını istemiyorum. Asayiş suçlarında ciddi azalma söz konusu.

whatsapp-image-2024-06-12-at-15-03-03-001.jpeg

KENTTE HIRSIZLIK OLAYLARI AZALDI

Konya’da evden hırsızlıklar ciddi anlamda azaldı. Haftada bir hırsızlığa düştü olaylar. Bu gerçekten çok sevindirici. Genel politikamız, bir baba ve annenin hiçbir kaygı duymadan kapısını çekip, çocuğunun elinden tutup sokakta rahat gezmesidir. O zaman biz görevimizi layıkıyla yapıyoruzdur. Şahsa ve mala karşı suçlarda da azalma var. Mala karşı suçlarda yüzde 26’lık düşüş var. Kişilere karşı suçlarda da yüzde 4,7’lik azalma varken, adam öldürmede faili meçhul diye bir şey yok. Olayları yüzde 100 aydınlatıyoruz. Hiçbir olay, yapanın yanına kâr kalmıyor.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum