Konya'da hava sıcaklığı 10 derece düşecek! Bu tarihte serin dönem başlıyor

Konya'da hava sıcaklığı 10 derece düşecek! Bu tarihte serin dönem başlıyor

Konya merkez ve ilçelerinde hava sıcaklıkları hissedilir derecede yükseldi. 38 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığıyla haziran ayının rekoru kırılmış oldu. Son tahminlere göre kentte hava sıcaklığı 10 derece düşecek.

Konya kent merkezinde ve ilçelerde aşırı sıcaklar etkili oluyor. Uzun dönem verileri dikkate alındığında haziran ayının en yüksek sıcaklığı geçtiğimiz günlerde ölçüldü. Konya'da hava sıcaklığı bu tarihte ilk kez 38 dereceye kadar yükseldi.

konya-22.webp

KONYA'DA HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK Mİ?

Sıcak havadan dolayı birçok vatandaş günlerce dışarı çıkmadı. Çalıştığı için dışarı çıkanlar ise sıcaktan korunmak için elinden geleni yaptı. Konyalılar hava sıcaklıklarının daha ne kadar süre yüksek seyredeceğini merak ediyor. Meteoroloji raporunda ise sevindiren detaylar yer alıyor.

konya-1.jpg

KENTTE SERİN DÖNEM BAŞLIYOR

Yapılan son tahminlere göre Konya merkezde hava sıcaklığı kademeli olarak düşüşe geçti. 30 Haziran 2024 tarihinde en yüksek sıcaklık 28 derece olacak. Geçtiğimiz günlerde sıcaklıkların 38 dereceye kadar yükseldiğini baz alacak olursak böylece hava sıcaklığı 10 derece düşecek. Serin havanın pazar gününden itibaren birkaç gün etkili olması bekleniyor.

adsiz-002.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum