Konya'daki Suriyeli kanaat önderleri konuştu: Bu memleketi çok seviyoruz

Konya'daki Suriyeli kanaat önderleri konuştu: Bu memleketi çok seviyoruz

Konya'da yaşayan Suriyeli Kanaat Önderleri Şadi El Hüseyni ve Tacettin Taci, yaşanan son olayların ardından açıklamalarda bulundu. Her iki isim de Türkiye'yi ve Türk milletini çok sevdiklerini söyleyerek, “Siz bizimle ekmeğinizi paylaştınız” vurgusu yaptı

Konya Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu Başkanlığı tarafından Aziziye Kültür Merkezi'nde Kayseri ve Suriye'de yaşanan olaylar ile ilgili açıklama gerçekleştirildi. Açıklamayan Konya STK Platformu Başkanı Adem Ceylan, Konya'da yaşayan Suriyeli Kanaat Önderleri Şadi El Hüseyni ve Tacettin Taci ve çok sayıda platform üyesi katıldı.

adsiz-001.jpg

SİZLER BİZE KAPILARINIZI AÇTINIZ EKMEĞİNİZİ BÖLÜŞTÜNÜZ

Suriyeli Kanaat Önderleri Şadi El Hüseyni ve Tacettin Taci, toplantıda bir açıklamaya imza attı. Şadi El Hüseyni, “Bizler vatanımızdan çok zorda kaldığımız için 13 sene önce Türkiye'ye gelmek mecburiyetinde kaldık. Bizler çok kısa bir süre için buraya gelmiştik” dedi. Yüz binlerce Suriyeli'nin harpten dolayı öldürüldüğünü, sürüldüğünü ve şehit edildiğini aktaran Hüseyni, hala vatanlarında savaş ve sıkıntıların devam ettiğine dikkat çekti. Suriyeli Kanaat Önderi Şadi El Hüseyni, şunları kaydetti: “Sizler bizlere kapılarınızı açtınız, ekmeğinizi bölüştünüz. Bu sebepten dolayı de Türk devletine ve milletine teşekkür etmekteyiz. İçimizdeki bazı kendilerini bilmez kişilerin işlediği suçları tasvip etmiyoruz. Asla onları benimsemiyoruz. Bizler birkaç kişinin işlediği suçtan dolayı suçlanmamalıyız. Biz, onların yaptıklarını kabul etmiyoruz. Kendilerini Türk hukukuna havale ediyoruz. Bizler, Türkiye'yi ve Türk milletini seviyoruz.”

Kaynak:M. Ali Nurullahoğulları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum