Türkiye'de iki öğretmen yerli ve milli akaryakıt firması kurdu! Kısa sürede 1800 şube açtılar

Türkiye'de iki öğretmen yerli ve milli akaryakıt firması kurdu! Kısa sürede 1800 şube açtılar

Türkiye'de birçok başarı öyküsü var. Bunlardan en dikkat çekici olanı ise Opet'in iki öğretmen tarafından kurulmuş olması. Ülkenin ilk akaryakıt firması olan Opet böyle kurulmuş. Kısa sürede akaryakıt istasyonu sayısı 1800'ü görmüş.

Ekonomi dünyasındaki en büyük firmalar her zaman vatandaşın ilgisini çekti. Adını neredeyse herkesin bildiği bu firmalar nasıl kuruldu? Türkiye ekonomisinin en büyükleri arasında yer alan Opet'in hikayesini derledik. İlk duyduğunda herkes şaşırıyor ancak Opet'i iki öğretmen kurmuş.

opet-3.jpg

ÖĞRETMENLİĞİ BIRAKIP TİCARETE ATILDI

Üniversite yıllarında tanışıp evlenen Nurten Öztürk 13, eşi Fikret Öztürk ise 9 yıl öğretmenlik yapıyorlar. Daha sonra Mersin’e taşınıyorlar ve burada Fikret Öztürk madeni yağ işine girerek ticaret dünyasına giriş yapıyor. İlerleyen yıllarda Nurten Öztürk öğretmenliği bırakıp eşiyle aynı yolda yürümeye başlıyor.

basari-hikayesi-opet.jpeg

BP'NİN YÖNETİCİSİNİ DİNLEMEDİ

Verdiği bir röportajda, ilk olarak köylerde büyümeyi hedeflediğini söyleyen Fikret Öztürk, BP’nin yetkililerinden birinin onun bu stratejisini küçümsediğini belirtiyor. Öyle ki, büyük şehirler varken köylerde iş yapmanın kazançlı olmadığını belirten BP yöneticisine, kendi işletmeleri açısından en doğrusunun bu olduğunu söyleyen Fikret Öztürk’ün şu an geldiği konuma bakılacak olursa gerçekten o dönem doğru bir strateji izlediği belli oluyor.

opet-1.jpg

OPET İSMİ BÖYLE ORTAYA ÇIKMIŞ

Mersin’de temelleri atılarak büyüyen şirket, 10 yıl içinde Türkiye’nin en büyük akaryakıt ve madeni yağ distribütörü olmayı başarıyor. Öztürk çifti, 1992 yılında İstanbul’a taşınma kararı alıyor. Kendi akaryakıt dağıtım şirketini kuran çift, Öztürk'ün ö'sündeki noktaları atarak petrolün ilk üç harfiyle birleştiriyor. Böylece Opet ismi ortaya çıkmış oluyor.

opet-2.jpg

KOÇ HOLDİNG ORTAK OLDU

Opet, akaryakıt sektöründeki ilk yerli ve milli şirket oluyor. Hızla büyüyen Opet, Koç Holding'in dikkatini çekiyor ve 2002 yılında Koç Grubu ile yüzde 50-50 ortaklık yapılıyor. Bu ortaklıkla, Opet Türkiye'nin en büyük petrol istasyonu markasına dönüşüyor. İki öğretmen tarafından kurulan Opet bugün 1800 şubesiyle yerli ve milli lider akaryakıt firmasıdır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.