Türk gıda devi konkordato ilan etti! Her gün tonlarca satış yapıyordu

Türk gıda devi konkordato ilan etti! Her gün tonlarca satış yapıyordu

Küresel ekonomik krizin etkileriyle Türkiye genelinde birçok firma zora girdi. Son olarak Türk gıda devi konkordato ilan etti. Her gün tonlarca satış yapan firmanın konkordato ilan etmesi vatandaşı üzdü.

Türkiye ve dünya genelinde ekonomik krizin etkileri hissediliyor. Pandemi sonrası tedarik zinciri kırıldı ve o günden sonra firmalar bir daha kendine gelemedi. Bankaların kredi faiz oranlarını yükseltmesiyle ticaret yavaşladı.

anlasma.jpg

İşletmeler nakit para ile dönen ticaretlere odaklandı. Çek, senet ve kredi kartına taksit ile ticaret yapanlar ise zora girdi. Bu süreçte en az zarar gören işletmeler gıda sektöründe faaliyet gösteriyordu. Buna rağmen bazı gıda devleri iflasla karşı karşıya kaldı.

konkordato.jpg

Son olarak Türk Gıda devinin konkordato ilan etmesi herkesi üzdü. Adana'da faaliyet gösteren Bereket Mandıra mahkeme kararıyla konkordato ilan etti. Yaptığı satışlardaki kapasiteyle dikkat çeken firmaya Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi 3 ay geçici mühlet süresi verdi. Firmanın konkordato sürecini başarıyla tamamlaması bekleniyor.

Adana1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin ilanı şu şekildedir:

Davacı, Bereket Mandıra Et Ve Süt Ürünleri Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi (Adana 5 Ocak V.D. 1650557422) tarafından HASIMSIZ olarak açılan Konkordato davası nedeniyle; İİK'nun 287.maddesi uyarınca Adana Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün 79356 sicil numarasında kayıtlı davacı Bereket Mandıra Et Ve Süt Ürünleri Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi (Adana 5 Ocak V.D. 1650557422) hakkında 13/05/2024 tarih saat 14:15'den itibaren başlamak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verilmiş olup, itiraz etmek isteyen alacaklıların ilan tarihinden itibaren 7 günlük kesin süre içerisinde, mahkememize başvurarak konkordato mühletiverilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri İİK'nun 288. maddesi gereğince ilan olunur.

adsiz-005.jpg

Kaynak:Haber Merkezi