Konya'da Fenni Fırın'ın ekmekleri organik buğdayla üretiliyor! İşte o tarla

Konya'da Fenni Fırın'ın ekmekleri organik buğdayla üretiliyor! İşte o tarla

Konya için büyük öneme sahip olan Fenni Fırın'da üretilen ekmekler bu tarlada yetişen yerli sertifikalı buğdaydan elde edilen unla üretiliyor.

Türkiye genelinde belediyelerin ekmek üretimine hız vermesi dikkatlerden kaçmadı. Birçok şehirde halka ucuz ve kaliteli ekmeği ulaştırmak isteyen belediyeler, yeni fırınları hizmete açtı. Konya'da halkın kaliteli ekmeğe ekonomik bir şekilde ulaşabilmesi amacıyla 6 bin metrekarelik bir alanda Fenni Fırın adıyla yeni bir ekmek fabrikası hizmete açılmıştı.

fenni-1.jpg

Bu proje kapsamında, Konya halkının sağlıklı ve uygun fiyatlı ekmeklere kolayca erişim sağlaması hedeflendi. Vatandaşın yoğun ilgi göstermesiyle Fenni Fırın satış noktalarının sayısı hızla arttı.

ekmek-2.jpg Fenni Fırın'da üretilen ekmeklerin yerli buğdaydan elde edilen un ile yapılacağı açıklandı. Bu yıl 6 milyon metrekarelik alana yerli sertifikalı 'Bayraktar' çeşidi buğdayın ekiminin yapıldığı ve bu tarlada hasat çalışmasının başladığı belirtildi.

aa-20240701-35023538-35023536-konyada-bugday-hasadi-basladi.jpg

Susuz tarım ile elde edilen buğdayların Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Fenni Fırın'da kullanılacağı bildirildi. Böylece Fenni Fırın'da organik buğdaydan elde edilen un kullanılmış olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum