Konya'da bu kepazeliğe müsaade etmeyin!

Konya'da bu kepazeliğe müsaade etmeyin!

Sosyal medya fenomeni, LGBT'li Murat Övüç, Konya'da organize edilen bir programa katılacak. Övüç'ün yapacağı program şehirde tepkiye neden oldu. Vatandaş, "Bu rezilliğe kim dur diyecek" dedi

Geçtiğimiz aylarda Cadılar Bayramı etkinliği ve LGBT'li bir ismin konseri ile gündeme gelen Konya'da rezalet devam ediyor. Bu kez de LGBT'li Murat Övüç'ün Konya'da düzenlenen bir etkinliğe konuk olarak katılacağı öğrenildi. Övüç'ün Konya'da program düzenleyecek olması, Konyalılar tarafından tepkiyle karşılandı. Bu organizasyonun şehrin yapısıyla bağdaşmayacağını söyleyen Konyalılar, etkinliğin iptal edilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi. Kamuoyundan gelen tepkilerin artmasıyla beraber programın yapılıp, yapılmayacağı da merak konusu oldu.

WHATSAPP GRUPLARINDA ZİNCİR OLUŞTURULDU

Konyalılar, bu etkinliğin bilinmesi ve tepki gösterilmesi amacıyla WhatsApp'ta mesaj zinciri oluşturdu. Mesajda şu ifadelere yer verildi: "Kıymetli dostlar. Malumunuz üzere bu rezil program ilk Nov Otel'de yapılacaktı. Müslümanların tepkisi üzerine oteldeki program iptal oldu. Devamında Marina'ya aldılar, orası da iptal oldu. Şuanda Ikonia Garden Düğün Salonunda yapacaklar. Adamların batıl davadaki mücadelelerine bakınız. Ben aradım, tepkimi gösterdim. Hepimiz telefon ile arayalım. Ayrıyeten Valiliğe mail gönderelim."

PROGRAMA SPONSOR OLANLARA ÇAĞRI YAPTILAR

Hayra Koşanlar Derneği Başkanı Mehmet Tokat, bu tür insanların toplumun önüne çıkarılmasının ya da örnek bir davranış gibi gösterilmesini doğru olmadığının altını çizdi. Tokat, cinsiyetsizliğin normalleştirildiğini ifade ederek, etkinliğe sponsor olan firmalara da çağrıda bulundu. Sosyal medya fenomeni ve eşcinsel Murat Övüç’ün Konya’da kadınlar matinesindeki organizasyonda yer alacak olması Konyalı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Bu tür şeylerin normalleştirilmemesi gerektiğini vurgulayan Hayra Koşanlar Derneği Başkanı Mehmet Tokat, “Konya’ya eşcinsel insanların getirilerek bu tür şeylerin göze, gönle, akla, vicdana, dine alıştırılmasına neden oluyorlar. Üzerinde de masumlaştırma çabaları var. Yardım amaçlı etkinlik olarak paylaşımlarını görüyoruz. Cinsiyeti belli olmayan bir adamın oryantal yapacağıyla ilgili reklam afişleri var. Bu da insanlar tarafından kabul görüyor. Anlam veremiyorum” ifadelerini kullandı. Organizasyonu yapanlarla iletişime geçtiklerini belirten Tokat, “Bunu Konya’da kadınlar matinesi olarak düzenleyerek önce annelerin önüne çıkarıyorlar ki bu onların beyninde normalleşsin sonrasında da herkes bunu kabul etsin diye. Bütün çabanın bu yönde olduğunu düşünüyorum. Bu organizasyonu yapana, ‘siz bu adamı evinize götürüp kızınıza oğlunuza örnek olarak gösterebilir misiniz’ diye sorduk. Kesinlikle hayır dediler. O zaman neden milletin önüne çıkarıyorsunuz? Organizasyon yapan insanlara bu işte onların da bir veballerinin olduğunu anlattık. Onlar bizi anladılar ancak işin maddi tarafı onlara daha cazip geldi. Devam etme kararı aldılar. Biz de tepkilerimizi yoğunlaştırarak sürdüreceğimizi belirttik” şeklinde konuştu.

EYYÜB KARAKUZU

adsiz-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
38 Yorum