Konya Şekersporda hareketli günler

Konya Şekersporda hareketli günler

Spor Toto 2. Ligde mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, yeni sezon çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Ligin sona ermesi ile birlikte yeni bir yapılanmanın içine giren yeşil-beyazlılar, 2010-2011futbol sezonunda formasını terleten birçok isimle yollarını ayırdı. Bunun ardından yeni teknik adam Metin Altınay ile birlikte sıkı bir çalışmanın içine giren yeşil-beyazlılar, 7 futbolcuyu renklerine bağladı. Son olarak kaleci Akın Vardar ile anlaşan Torku Şekerspor 2-3 oyuncu daha transfer ederek yeni sezon hazırlıklarına başlayacak.
19 Temmuz Salı günü Konya’da olması beklenen teknik adamın hazırladığı rapora göre, yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz sezon Bank Asya 1. Ligi’nden Süper Lig’e adım atan başarılı takımı Orduspor’un iki futbolcusu ile yakından ilgileniyor. Şekerspor mor-beyazlı kulübün santraforu Ahmet Güven ve forvet arkası oynayan Bilal Türkgüler ile anlaşmaya yakın. Ayrıca Altınay’ın Güngören Belediyespor’dan eski öğrencisi stoper Seçkin Bektaş, ile anlaşıldığı gelen haberler arasında. Kulübü ile arasında bulunan bonservis problemini çözmesi beklenen Seçkin’in bugün Konya’ya gelerek, sözleşme masasına oturması bekleniyor. Yeşil-Beyazlılar, daha önce Çorumspor’dan Eren Görür, Beypazarı’ndan Özgür Çelik ve Hüseyin İriç, Güngören Belediyespor’dan İlkay Margılıçlı Tavşanlı Linyitspor’dan Tanju Yavuz, Nazilli Belediyespor’dan Kenan Karışık ve Karşıyaka’dan Akın Vardar ile anlaşmıştı.
Öte yandan Altınay’ın hazırladığı rapora göre yeşil-beyazlılar, kaliteli bir solbeki renklerine bağlamak istiyor. Şu an için takımda görünen en büyük eksiğin solbek olduğunu ifade eden Metin Altınay; “Kaliteli bir futbolcu ile bu açığımızı kapattıktan sonra yeni sezon hazırlıklarına başlayacağız. Kadromuza kattığımız oyuncuların bize çok faydası olacağını düşünüyorum. Aldığımız oyuncuların birkaçı benim eski öğrencilerimden zaten o yüzden bize çok şey katacaklarına inanıyorum. Transfer konusunda zaten ince eleyip sık dokuduğumuz için bize çok faydaları olacağından eminim. Onlar dışında bir iki oyuncu ile transferi kapatacağız. Yeni sezonda hedefimiz kesinlikle şampiyonluk. Şekerspor’un 4 yıldır devam eden bir Bank Asya hayali var. İnşallah sezon sonunda bu hayali gerçekleştirmiş olacağız. İnşallah yeni sezonda iyi işlere imza atacağız” dedi.
Metin Altınay’ın raporu doğrultusunda gerçekleştirilen transferler teknik heyeti memnun ediyor. Yeni sezon yeni bir yüzle girmeyi hedefleyen yeşil beyazlı ekip teknik direktör Metin Altınay ile başarılı sonuçlara imza atmanın planlarını yapıyor. Ayrıca Şekerspor, şu an için ellerinde bulundurduğu 21 kişilik takım kadrosunu daha yukarılara çekmenin hesaplarını yapıyor. Bu doğrultuda Şekerspor, Konya ve Konya dışından gelen genç ve kaliteli isimleri, yapacağı seçmelerle A takıma kazandırmak istiyor. Yeşil-beyazlılar, 23 Temmuz Cumartesi günü Şehit Muharrem Samur Sahası’nda futbolcu seçmeleri yapacak. Kulüp yetkililerinin verdiği bilgiye göre yapılacak olan seçmelere lisanslı ve lisanssız futbolcular katılabilecek. Teknik adam Metin Altınay nezaretinde yapılacak olan sonrasında beğenilen isimler yeşil-beyazlı renklere bağlanacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.