Konya esnafı dört gözle törenleri bekliyor

Konya esnafı dört gözle törenleri bekliyor

Konya esnafı, Hz. Mevlana'nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri için hazırlıklarına başladı.

Konya esnafı, Hz. Mevlana'nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri için hazırlıklarına başladı. Törenlere 1 ay kala otellerin rezervasyon oranı da yüzde 50’yi aştı. Geçen yıl pandemiden dolayı yapılamayan törenlere bu yıl ilginin fazla olması bekleniyor

 Ayrıca yabancı turistlerden çok, yerli turistlerin törenlere daha fazla ilgi göstereceği öngörülüyor 

Mevlana'yı anma törenleri bu yıl da 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Konya’ya yerli ve yabancı birçok turist gelecek. Şehirde bir hareketlilik yaşanacak. Ayrıca şehrin ekonomisi de canlanacak. Bu kapsamda Konya esnafı törenlerin başlamasına 1 ay kala hazırlıklarına başladı. Pandemi döneminde sıkıntılı bir süreçten geçen esnaf, gözünü törenlerin yapılacağı 10 güne çevirdi. Otellerde rezervasyon işlemleri başlarken, esnaflar da etkinliklerin olacağı günlere özel hazırlık yapıyor. 

PANDEMİ ŞARTLARINA UYGUN ŞEKİLDE HAZIRLANIYORUZ

Esnaf olarak Şeb-i Arus törenlerine hazır olduklarını belirten Şeker Sarayı Şekerleme ve Hediyelik Eşya sahibi Sinan Meram, “Anma törenleri geçen yıl pandemi dolayısı ile gerçekleştirilememişti. Esnaf olarak 2020 yılı bizim için durağan bir yıl oldu. Bu Şeb-i Arus törenlerine esnaf olarak hazırlıklara başladık. Covid önlemleri kapsamında misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi. Törene gelen misafirlerin genelde hediyelik eşyalara ilgi gösterdiğini dile getiren Meram, sözlerine şöyle devam etti: “Şeb-i Arus törenlerinin dolayı her yıl şehrimize on binlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Bizim işlerimiz de haliyle hareketleniyor.  Gelen ziyaretçilere en güzel hizmeti vermek için çalışıyoruz. Onlar bizden, Konya’dan ne kadar memnun kalırsa biz de derece o derece mutlu oluyoruz.”

KONYA’YA ÖZGÜ ÜRÜNLER DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR

Şeb-i Arus törenleri için Konya’ya gelen misafirlerin en çok Konya’ya özgü ürünleri tercih ettiğini belirten  Saray Şekerleme sahibi Sinan Meram, “Gelen misafirler Konya ve Mevlana’ya özgü ürünleri tercih ediyor. Özellikle seramik semazen ve Konya motifli çini tabaklar çok satılıyor. Seramik semazenler 20 lira ile 100 lira, çini tabaklarda 20 lira ile 60 lira arasında değişiyor.  Bunların yanında yine Konya’ya özgü magnet ve anahtarlıklar da en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Fiyatlar şuanda makul” şeklinde konuştu. 

 

ZEMİN ALTI

 

OTEL DOLULUK ORANIMIZ ŞUAN YÜZDE 50 

7 Aralık tarihinde başlayacak, 17 Aralık tarihinde de son bulacak olan  Şeb-i Arus törenlerine katılmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin otel rezervasyonlarını yaptıklarını belirten Dedeman Otel Satış ve Pazarlama Direktörü Haydar Çekkılıç ise “Bu yıl Şeb-i Arus törenlerinin tam kapasite yapılacak olması, rezervasyonlarımızı artırdı. Şuanda otel rezervasyonlarımız yarı yarıya doldu” diye konuştu. Yerli ziyaretçilerin törene ilgisinin bu yıl daha yoğun olduğunu ifade eden Çekkılıç, sözlerine şöyle devam etti: “Geçen yıl pandemi dolayısı ile tören yapılamamıştı. Bu yıl törenlerin tam kapasitesi yapılacak olması iç piyasada bir hareketliliğe vesile olacak. Özellikle yerli ziyaretçilerimizin yoğun ilgisi var. Rezervasyonlardan bunu öğreniyoruz. Yabancı turistlerin ilgisi geçen yıllara nazaran daha az ama önümüzdeki günlerde yabancı turistlerin rezervasyonlarının da artacağını umuyoruz. Biz, şuan itibariyle rezervasyon oranından memnunuz. Misafirlerimizi en iyi şekilde karşılamak istiyoruz. Pandemi kurallarına uygun şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz.”

SAİT ÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.