Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi sabah namazında buluştu

Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi sabah namazında buluştu

Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri, öğrenci ve velileri Kapu Camii’nde sabah namazında buluştu. Düzenlenen programa okulun 1991 mezunu ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da katıldı

Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen sabah namazı buluşması öğrenciler, veliler ve öğretmenleri bir araya getirdi. Bedesten Çarşısı’nda yer alan ve Konya’nın önemli camilerinden olan Kapu Camii’nde düzenlenen sabah namazı buluşması yoğun bir katılımla gerçekleşirken caminin büyük bir bölümünün dolduğu gözlemlendi. İmam hatipli gençlerin öğretmenleri ile birlikte saf tuttuğu program Karatay Belediyesince Aziziye Kültür Merkezi’nde ikram edilen çorba ile devam ederken Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Süleyman Eşit, “Karatay Belediye Başkanımız ve okulumuz mezunlarından Hasan Kılca’ya namaz programımız sonrası bu güzel ikramı için teşekkür ediyoruz. Bu tür programlarımız inşallah Karatay Belediyemiz sponsorluğunda devam edecek” dedi.

Düzenlenen sabah namazı buluşması sonrası Merhaba Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise “Bugün ailelerin çocukların ellerinden tutarak sabah namazına gelmeleri onlarla birlikte aynı manevi iklimde manevi huzurda bu havayı teneffüs etmeleri çok önemli ve çok değerli. Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Onların en iyi şekilde yetişmeleri önemli. Bizim bulunduğumuz mevkilere gelmeleri için maddi ve manevi  eğitimler de ayrı bir önem ifade ediyor” şeklinde konuştu.  

MERKEZ İMAM HATİP RUHU ÇOK FARKLIDIR

İmam Hatip liselerinin her zaman nitelikli mezunlar verdiğine dikkat çeken Hasan Kılca ayrıca şunları belirtti: “Karatayımızda 150’ye yakın okulumuz var. Bu okulların hiçbirini birbirinden ayırt etmeden hizmet vermeye çalışıyoruz. Fakat şu da var ki Eski adıyla Merkez İmam Hatip şimdiki adıyla Konya Anadolu İmam Hatip lisemiz vermiş olduğu mezunlarla her zaman imam hatipler arasında öncü olmuştur. İmam Hatip Liselerimiz Ülkesine, milletine faydalı olan nice değeler yetiştirdi. Bundan sonra da yetiştirmeye devam edecektir. Şu ana bizlerle beraber olan gençlerimiz de ileride çok iyi yerlere gelecekler. Bizlerden bu görevleri devralacaklardır. Tüm öğretmenlerimize bu vesile ile çok teşekkür ediyorum. Ben de bu okulun mezunuyum. Bizde emeği olan hocalarıma teşekkür ediyor ve vefat eden hocalarıma Allah’tan rahmet diliyorum.” 

whatsapp-image-2021-12-04-at-10-57-45.jpeg

 

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.