Kırkpınar’a imzamı atacağım

Kırkpınar’a imzamı atacağım

648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, Kırkpınar ağalığına bu yıl tekrar aday olacağını belirterek, Edirnede heykelimle değil, yapacağım eserlerle anılmak istiyorum dedi.

Selim, yaptığı açıklamada, üç kez üst üste Kırkpınar ağası olarak altın kemeri almayı hedeflediğini söyledi.Ağalığın parayla yapılacak bir iş olmadığını, ancak kendisinden daha fazla Kırkpınar’ı seven biri çıkarsa ağalığı verebileceğini belirten Selim, “Kırkpınar ağalığının bir ağırlığı olmalıdır. Bu nedenle sadece benden iyi ağalık yapacağına inandığım kişiye bu görevi veririm “ diye konuştu. Kırkpınar güreşlerini daha iyi bir seviyeye getirmek için aday olduğunu anlatan Selim, şunları kaydetti: “İzleyicilerin güreşlerden zevk alması için yeni düzenlemeler yapıyoruz. Geçen yıl ortalama bin 600 güreşçi Kırkpınar’a katılmıştı. Bunun 60’ı da başpehlivanlık için güreşiyor. Gelenlerin bir kısmı ise sadece Kırkpınar güreşlerini izlemek ve yolluk parası almak için Kırkpınar’a katılıyor. Bu nedenle güreşçi sayısı azaltılmalıdır.”
29 Mart Yerel Seçimleri dolayısıyla bu yıl Edirne’ye kalıcı bir eser bırakmak için görüşmelerde bulunmadıklarını vurgulayan Selim, şunları kaydetti: “Edirne Belediyesi’nce Kırkpınar ağalığını üç kez üst üste yapan ağaların heykelleri dikiliyor, ancak ben Edirne’de heykelimle değil, yapacağım eserlerle anılmak istiyorum. Bu nedenle önümüzdeki senelerde Edirne’nin ihtiyacı olan bir spor kompleksi ya da değişik eserler konusunda Edirne Belediyesi’yle görüşmelerimiz olacak. Benim daha önceden yaptırdığım ve ismimi taşıyan 9-10 tane eserim var. Bunların arasında bir de üniversite bulunuyor. Edirne’de de böyle bir eserimin olmasından onur duyacağım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.