Kılıç: Konu siyasi değil hukuki bir süreçtir

Kılıç: Konu siyasi değil hukuki bir süreçtir

Gençlik ve Spor Bakan Suat Kılıç, futbolda şike iddialarıyla ilgili konunun siyasi değil tamamen hukuki bir süreç olduğunu belirtti

Gençlik ve Spor Bakan Suat Kılıç, futbolda ‘şike’ iddialarıyla ilgili konunun siyasi değil tamamen hukuki bir süreç olduğunu belirterek, “Bahse konu edilen kulüpler Türkiye’nin köklü futbol kulüpleridir. Dolayısıyla bu kulüplerin arkasındaki camiaların ve taraftar kitlelerinin de incitilmemesine özen gösterilmelidir” dedi.
Konunun siyasi bir süreç değil tamamen hukuki bir süreç olduğunu vurgulayan Kılıç, “İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı elindeki evrakı ve dosyaları, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) intikal ettirmiştir. Bu noktadan sonra gerek yargının, gerekse TFF’nin çok da aceleye getirmeden en sağlıklı değerlendirme ile en doğru kararları ortaya koyması temel arzumuzdur” diye konuştu. Bahse konu edilen kulüplerin Türkiye’nin köklü futbol kulüpleri olduğunu dile getiren Kılıç, şöyle devam etti; “Dolayısıyla bu kulüplerin arkasındaki camiaların ve taraftar kitlelerinin de incitilmemesine özen gösterilmelidir. Siyasilerin de medya mensuplarının da yayın ve yorumlarında çok çok dikkatli olması bir zarurettir. Bekleyeceğiz, kararı hep birlikte göreceğiz ve bu karar şekilleninceye kadar da Türk yargısına, adalete güvenmeyi hepimiz öğreneceğiz. Bu süreçte yapılan spekülatif haberlere ve yorumlara hiçbir taraftar grubunun itibar etmemesini, spekülatif amaçlı haber ve yorumlara hiçbir taraftar grubunun inanmamasını ve bunlar istikametinde yanlış bir cereyan içerisine girmemesini kendilerinden arzu ediyorum.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.