Kendi Markasıyla Dünyaya Açılan Orkide, Zeytinyağı İhracatını Yüzde 50 Arttırdı

Kendi Markasıyla Dünyaya Açılan Orkide, Zeytinyağı İhracatını Yüzde 50 Arttırdı

Nebati yağda Türkiye’nin lider markalarından Orkide, 2013 yılında yaptığı zeytinyağı atağıyla ihracatta büyük başarı sağladı.

Nebati yağda Türkiye’nin lider markalarından Orkide, 2013 yılında yaptığı zeytinyağı atağıyla ihracatta büyük başarı sağladı. Özellikle ambalajlı ürünlerin ihracatında yüzde 50 artış elde etti. Uzun yıllardır yurtdışına dökme zeytinyağı satan Orkide, bu yıl kendi markasını taşıyan ambalajlı ürünleriyle Uzakdoğu, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika’ya yüksek montanlı satışlarla dünyanın önde gelen zeytinyağı markaları arasında yerini aldı.

Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, ihracatta kaydedilen önemli artışın ardından İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni zeytinyağı tesisinin tamamlanma çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi. Küçükbay, “Yeni makine yatırımlarımızla 2014’ün ilk altı aylık döneminde zeytinyağı fabrikamızın tamamlanmasını planlıyoruz. Orkide, ayçiçek ve mısır yağında Türkiye ve dünyada aranan bir markadır. Zeytinyağında da aynı başarıyı gösterdiğimize inanıyorum. Kendi markamızla girdiğimiz dünya pazarlarında kalıcı olmayı hedefliyoruz.” dedi.

İhracat Pazarlama ve Satış Müdürü Hamide Tunçsiper ise Ege ve Edremit Körfezi bölgelerinin en kaliteli zeytinlerinden üretilen Orkide yağlarının, Türkiye’nin yanısıra dünyada da büyük beğeni topladığını söyledi. Ulusal ve uluslararası birçok önemli organizasyona katılarak müşterilerine ulaştıklarını dile getiren Tunçsiper, “Uzakdoğu’da Japonya, Çin, Tayland, Singapur, Endonezya ve Myanmar, Afrika’da Somali, Mozambik, Madagaskar, Burkina Faso, Fildişi Sahilleri, Cibuti ve Tanzanya, Kuzey ve Güney Amerika'da ABD, Kanada, Panama ve Şili’de oldukça etkiniz. Bu piyasalardan her geçen gün daha yüksek montanda talep ve çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Orkide, zeytinyağıyla da dış pazarlarda kalitesini kanıtlıyor.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.