Kazaklar Türk Balığı Yiyor

Kazaklar Türk Balığı Yiyor

Türkiye’nin su ürünleri ihracatını arttırmak için dünya genelindeki gıda fuarlarına katılan Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG)’nun son durağı Kazakistan oldu.

Türkiye’nin su ürünleri ihracatını arttırmak için dünya genelindeki gıda fuarlarına katılan Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG)’nun son durağı Kazakistan oldu. STG, Almaatı şehrinde 5-8 Kasım 2013 arasında düzenlenen 16. World Food Kazakhstan Gıda Fuarı’na katıldı.

İnfo stantta tanıtım yapan STG, en çok ilgi görenlerden biri oldu. Fuar süresince özellikle levrek, çipura ve alabalığa ilgi olduğunu ifade eden STG Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bağcı, “Kazakistan pazarı, Türk su ürünleri için yüksek bir potansiyel teşkil ediyor. Geçen yıldan bu yana su ürünlerine ilginin ve bilinirliğin belirgin bir şekilde arttığını görüyoruz. Zaten Kazakistan’a olan su ürünleri ihracatımıza baktığımızda 2012 yılında gerçekleştirdiğimiz ihracatı, 2013 yılının ilk 10 ayında geride bıraktığımız görülüyor. Amacımız, Kazakistan pazarında daha da etkin olmak.” diye konuştu. Türk balıklarının Kazakistan’da hemen hemen bütün lokantaların menülerinde yer aldığını kaydeden Bağcı, Kazakların damak tadına hitap ettiğini ve ilerleyen zamanda bu ülkedeki talebin artarak devam edeceğini umduğunu belirtti. STG Başkanı Melih İşliel de dünyanın hemen her noktasında Türk su ürünlerinin bilinirliğini arttırmaya ve yeni pazarlar bulmaya yönelik çalışmalarının devam edeceğini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.