Kazakistan'a Yatırım Yapan Türk Şirketleri Bir Kitapta Toplandı

Kazakistan'a Yatırım Yapan Türk Şirketleri Bir Kitapta Toplandı

Kazakistan'da yatırım yapan Türk şirketlerine tanıtan bir kitap yayınlandı.Kazakistan İhraç ve Yatırım Ajansı Kaznex Invest, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türkiye’nin Kazakistan Büyükelçiliği’nin işbirliği ile çıkarılan kitap.

Kazakistan'da yatırım yapan Türk şirketlerine tanıtan bir kitap yayınlandı.

Kazakistan İhraç ve Yatırım Ajansı Kaznex Invest, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türkiye’nin Kazakistan Büyükelçiliği’nin işbirliği ile çıkarılan kitapta, Kazakistan’ın bağımsızlığından buyana ülkede yatırım yapan Türk şirketlerinin faaliyetleri tanıtıldı.

Başkent Astana’da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen tanıtım töreninde konuşan Büyükelçi Ömer Burhan Tüzel, Kazakistan’ın bağımsızlığını tanıyan ve temsilcilik açan ilk ülke olmaktan her zaman gurur duyduklarını söyledi. Gücünü bu ortak miras ve dokudan alan Türk işadamlarının Kazakistan’ın geleceğine olan samimi inançla anavatanlarını bırakarak Kazakistan’a yatırım yaptıklarını ifade eden Tüzel, güven duydukları Kazakistan halkına ihtiyaç duydukları alanlarda bilgi paylaşımında bulunduklarını ve ülkenin yeniden inşasında aktif rol aldıklarını kaydetti. Türk yatırımcıları diğerlerinden ayıran en büyük özelliğin Kazakistan'ın her bölgesinde ve her sektörde varlık gösterdiğini hatırlatan Tüzel, rakamsal bakıldığında Türkiye Kazakistan’da 17. büyük yatırımcı iken petrol ve gaz hariç tutulduğunda ise ikinci sırada yer aldığını dile getirdi. Büyükelçi, Kazak insanının eğlenceden gıdaya, iletişimden ulaşıma kadar olan bütün ihtiyaçlarının Türk şirketleri tarafından karşılandığını dile getirdi.

Kaznex Invest ikinci İdari Müdürü Dr. Dirk Westpal, Kazakistan’ın bağımsızlığını aldıktan sonra ülkeye yatırım yapan ve ülkenin kalkınmasında emeği geçen Türk şirketlerini anmak maksadıyla bu kitabı çıkardıklarını söyledi.

TİKA olarak Kazakistan ve Türkiye arasında ki ilişkilerin her alanda gelişmesi için faaliyet gösterdiklerini söyleyen TİKA Kazakistan Kordinatörü Evren Rutbil, bu çerçevede ekonomi, sağlık, tarım, kültür gibi pek çok alanda ortak projeleri desteklediklerini belirtti.
Kitapta Kazakistan’a yapılan ilk yatırımlardan olan bisküvi ve çikolata fabrikası Hamle, Galaksi Group, Ata Stroy, İpek Kağıt, Abdi İbrahim, Teksan, Sema Hastanesi başta olmak üzere 13 büyük yatırım yer aldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.