Kayyum tükeniştir!

Kayyum tükeniştir!

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şube Başkanı Recep Çınar, Konyaspor için çağrıda bulunarak, tüm şehri takımına sahip çıkıp birlikte hareket etmeye çağırdı

Turkcell Süper Lig’den, Bank Asya 1. Lige düşerek hem maddi hem de manevi anlamda büyük bir kaos yaşayan Konyaspor’daki belirsizlik rahatsızlık vermeye devam ediyor. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şube Başkanı Recep Çınar, yaptığı açıklamada, Konyaspor’un yanlış yönetim, yönlendirme, teknik adam ve oyuncu transferleri nedeniyle Süper Lig’den düştüğüne işaret etti. Konyaspor’un içerisinde bulunduğu sıkıntılı durumun aşılması için şehrin sözde değil özde el ele vermesi gerektiğinin altını çizen Recep Çınar, “18 Haziran’da yapılması gereken kongre, bilindiği üzere katılımın çok az olması ya da ilgi gösterilmemesi nedeniyle 25 Haziran’a ertelendi. Kongrenin ertelenmesi elbette üzüntü vericidir, ancak daha üzücü olan 800’ün üzerinde delegesi olan bir kulübün kongresine 30 delegenin katılmasıdır. Bu durum son derece vahimdir. Köklü bir geçmişi olan Konyaspor gibi bir kulübün bunu hak ettiğini düşünmüyorum” değerlendirmesini yaptı.
Başkan Recep Çınar, Mehmet Ali Kuntoğlu başkanlığındaki yönetimin olağanüstü genel kurul kararı almasından sonraki sürece bakıldığı zaman, yapılan görüşmelerin, toplantıların ve çare arayışlarının şekillenmemesinin gelecek adına kaygı verici olduğuna dikkat çekti. Özellikle de zamanın son derece önemli olduğu, diğer takımların transfer ve sezon hazırlıklarını tamamlama aşamasına geldiği bugünlerde Konyaspor’daki yönetim belirsizliğinin kaygıları daha da artırdığına vurgu yapan Recep Çınar, şöyle devam etti: “Konyaspor’da temel sorunun para olduğunu herkes biliyor. Bu sorunu sadece Belediye’nin ya da görev alacak yönetimin tek başına çözmesi mümkün değil. Çözüm, şehrin dinamiklerinin laf değil, icraat üretmesinden geçiyor.”
İçinde bulunulan bu durumu herkesin bildiğini ancak kimsenin Konyaspor için elini taşın altına koymadığını dile getiren Recep Çınar, “Dolayısıyla da yönetimsel bazda hiçbir somut adımın atılamaması kulübün ‘kayyum’a gideceği hissini güçlendiriyor. Bu kulübün ‘kayyum’a gitmesi hem şehir için hem de bu şehirde yaşayanlar için bir ayıptır. Konyaspor’un kayyum’a gitmesinin bir diğer boyutu ise bu kulübün ve şehrin 10-15 yıl geriye gitmesi anlamına gelir. Konya’nın kanaat önderlerinin böyle bir ayıbı içlerine sindireceklerine inanmıyorum.  Ancak, bugünkü görüntü ile bunun kaçınılmaz bir son olacağının da altını çizmek isterim” dedi.
Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şubesi olarak şehrin ileri gelenlerine son bir çağrıda bulunan Recep Çınar, “Şehrin dinamiklerinin Konyaspor’u sözde değil, özde sahiplenmesi noktasında somut adımlar atması gerektiğine inanıyoruz.  Şehir bilinçliliği ile hareket edip, hesap kitap yapmadan bu şehrin kulübünün ‘kayyum’a gitmesi önlenmelidir” uyarısını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum