Kayseri’den Gambiya’ya İhracat İçin İlk Adımlar Atıldı

Kayseri’den Gambiya’ya İhracat İçin İlk Adımlar Atıldı

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) üyesi Kayserili işadamları Batı Afrika’nın gelişmekte olan ülkelerinden Gambiya’ya iş gezisi düzenledi.

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) üyesi Kayserili işadamları Batı Afrika’nın gelişmekte olan ülkelerinden Gambiya’ya iş gezisi düzenledi. Gambiya Ekonomi Bakanı Hon Abdou Kolley ile görüşmelerde bulunan Kayserili işadamları yatırım ve ticaret imkânlarını yerinde görme fırsatını yakaladı. Başta mobilya olmak üzere farklı sektördeki ürünlerin ihracatıyla ilgili ön anlaşmalar yapıldı.

Anadolu İş Adamları Federasyonu (ANFED) ve Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) üyesi olan GESİAD, Gambiya programına Türkiye Cumhuriyeti Gambiya Büyükelçisi Ergin Soner’i ziyaret ederek başladı. İş heyeti, Gambiya Ticaret Sanayi Odası ve Gambiya Yatırım İhracat Tanıtım Ajansı ile çeşitli temaslarda bulundu. Ziyaretlerde Kayserili işadamlarına Gambiya’daki yatırım ve ticaret imkânlarıyla ilgili brifing verildi.

Gambiya Ticaret Sanayi Odası ve Gambiya Yatırım İhracat Tanıtım Ajansı tarafından organize edilen ikili iş görüşmelerine katılan işadamları, yaklaşık 200 iş görüşmesi yaptı. Başta mobilya olmak üzere plastik, gıda, inşaat sektörlerinden işadamlarının katıldığı iş görüşmelerinde ihracat için ön bağlantılar kuruldu. Gambiya’da faaliyet gösteren çeşitli işletme ve firmalara inceleme gezisi düzenleyen heyet üyeleri piyasa ve pazar araştırması yaparak iki ülke arasındaki ticaretin artırılmasına yönelik ticari görüşmelerde bulundu. Gambiya’da yerleşik bulunan Türk işadamlarıyla da bir araya gelen GESİAD heyeti, yatırım ve ticaret imkânları hakkında geniş bir şekilde bilgilendirildi.

İş gezisinin çok verimli geçtiğini belirten GESİAD Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Alparslan, "Gambiya’da beklediğimizden daha çok ilgi gördük, heyet olarak önemli ticari görüşmeler gerçekleştirdik. Gambiya Ekonomi Bakanı ülkeye gelen ilk işadamları heyeti olduğumuzu belirtti ve memnuniyetini dile getirdi. Ülke her sektör için yatırım yapılabilecek bir ülke." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.