Kasgiad: Altın Fiyatlarının Yükselmesini İstemeyiz

Kasgiad: Altın Fiyatlarının Yükselmesini İstemeyiz

Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD) Takı ve Kuyumculuk Komitesi, kuyumcular ile bir araya geldi.

Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD) Takı ve Kuyumculuk Komitesi, kuyumcular ile bir araya geldi. Güncel konuların konuşulduğu toplantıda kuyumculuk sektörünün sorunları üzerinde duruldu. Komite Başkanı Hayrullah Aksoy’un başkanlık ettiği toplantıda sorunlara çözüm önerileri sunuldu.Takı ve kuyumculuk sektörünün son durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Aksoy altın fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aksoy, “Altın fiyatları yurtdışı gelişmelere bağlı olarak son dönemde çok hareketli. Fiyatlar sürekli olarak değişiyor. Biz fiyatların yükselmesinden yana değiliz. Eğer altın fiyatları düşerse sektör daha çok hareketlenecektir.” dedi.

    Bölgede takı ve kuyumculuk sektörünün ayrıca değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Aksoy, “Bölgemiz ve özellikle Kızıltepe’de alışverişler tarım sektörüne bağlı olarak yapılmaktadır. Hasat dönemlerine endeksli ödemelerden dolayı tüm esnaflar sıkıntı çekmektedir. Bizim sektörümüzde ise bu sıkıntılar en üst düzeyde yaşanmaktadır. Uzun vadelerle verilen takılar kuyumcu esnafını zorlamaktadır. Artık bu anlayıştan kurtulmamız gerekiyor. Altın alış verişimizde borç ile alıp satmayı bırakmalıyız." ifadelerini kullandı.

    Komite üyelerinden Yakup Aydın ise kuyumculuğun yorucu bir sektör olduğunu ve sabırlı olmayan insanların bu işi yapamayacağını söyledi. Aydın, "Kuyumculuk sektörü çok yorucu bir sektör. Özellikle sabırlı olmayan insanlar bu işi yapamaz. Ayrıca ekonomiyi de iyi takip etmeyi gerektiriyor." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.