Kartalın gençleri beğenildi

Kartalın gençleri beğenildi

Kasımpaşa maçında aldığı beraberlikle ligi bir puanla başlayan Konyaspor, gelecek için umut verdi

Kasımpaşa maçında aldığı beraberlikle ligi bir puanla başlayan Konyaspor, gelecek için umut verdi. Genç kadrosu ile ortaya koyduğu mücadele ile beğeni toplayan yeşil-beyazlılar, Erciyes maçının hazırlıklarına bugün başlıyor

 

 

Konyaspor Kasımpaşa maçındaki mücadelesi ile taraftarını memnun etti. Yeşil-Beyazlılar FIFA’dan 2 dönemlik transfer yasağı cezasıyla başladığı sezonun ilk maçında göz doldurdu. Konyaspor, Kasımpaşa ile ilk lig sınavına çıkarken, takım performansı beğenildi. Özellikle genç futbolcuların hırslı ve istekli mücadelesi Yeşil-Beyazlı renklere gönül veren taraftarlara zorlu maratonda umut verirken, Hakan Aslantaş’ın gereksiz kırmızı kart görmesi galibiyeti engelleyen en büyük unsur oldu.

 

Daha maçın ilk dakikalarında tecrübesine yakışmayacak şekilde sarı kart gören ve bunun üstüne maçın 50. dakikasında yine gereksiz bir müdahaleyle ikinci sarı karttan oyundan atılan Hakan, takım arkadaşlarını böyle kritik bir maçta yalnız bırakarak, belki de alınabilecek bir galibiyete engel olmuş oldu. Her şeye rağmen son 40 dakikasını 10 kişi oynamak zorunda kalan Konyaspor, sezona 1 puanla başlayarak moral buldu. Yeşil-Beyazlılar önümüzdeki haftayı ise Erciyesspor deplasmanında geçirecek Konyaspor’da Erciyesspor ile oynanacak müsabakanın hazırlıkları da bugün başlıyor.

 

Dünü izinli geçiren Yeşil-Beyazlılar, bugün Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde tekrar bir araya gelerek ilk idmanlarını yapacaklar. Konyaspor’da kart cezalısı Hakan Aslantaş, zorlu deplasmanda takımdaki yerini alamayacak. Öte yandan ligin ilk maçında geçen sezondan kalan cezası nedeniyle takımının başında sahaya çıkamayan Teknik Direktör Osman Özdemir’de Erciyesspor maçında kulübedeki yerini alabilecek.

 

KARAPINAR: DAHA İYİ OLACAĞIZ

 

Konyaspor Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, lig maçlarının her zaman farklı olduğuna dikkat çekti. Geçtiğimiz gün oynanan Kasımpaşa maçında Süper Lig’in tecrübeli isimlerinden Hakan Aslantaş gibi bir oyuncunun böyle bir hata yapmaması gerektiğini ifade eden Karapınar; “Bizim gençlerden büyük ümitlerimiz vardı ve bu yönde çalıştık. Ligin ilk maçı, ilk tecrübeleri. Ben daha iyi olacakları kanısındayım. Hepsi çok iyi mücadele ettiler. Ben bütün teknik heyet ve futbolcularımızı kutluyorum. Ligin en iyi ve oturmuş kulüplerinden biri Kasımpaşa takımı ama yinede 3 puanla başlamak isterdik olmadı. Hepimiz izledik maçı, bir tek pozisyon vermedik rakibimize. Bizim pozisyonlarımız rakibe göre daha fazla, bizim daha da üretken olmamız lazım. Bu çocuklar gelecekte Türk futboluna daha çok hizmet edecek, mecburiyet karşısında transfer yapamamanın artısı Konyaspor ilerleyen yıllarda alacaktır. Gökhan Emreciksin de takımımıza katılacak. Kendisi şu an altyapı ile birlikte çalışıyor. Hocası ne zaman müsaade ederse takımla çalışmaya başlayacak” dedi.

 

GALİBİYETİ KAÇIRDIĞIMIZ İÇİN ÜZGÜNÜZ

 

Kasımpaşa maçında kazanabilecek pozisyonları bulduklarını ancak bunları değerlendiremediklerini, kırmızı kartın ardından 40 dakika 10 kişi ile mücadele etmelerine rağmen çok koşup, mücadele ederek savaştıklarını ve karşılığında da 1 puan aldıklarını ifade eden Konyasporlu oyuncu Serkan Şahin, galibiyeti kaçırdıkları için üzgün olduklarını söyledi. Açıklamalarına “Öncelikle takımımı ve arkadaşlarımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum” sözleriyle başlayan Şahin, “10 kişi kalmamıza rağmen gerçekten çok koştuk, mücadele ettik, savaştık. Kasımpaşa maçından galibiyetle ayrılabilirdik. Kazanmak için yeterli pozisyonları bulduk ama bunları değerlendiremedik. Seyircimizi sezonun ilk maçında sevindiremedik. Fakat alınan 1 puanda iyi diye düşünüyorum. Genç arkadaşlarımı da takıma sağladıkları katkıdan dolayı kutluyorum. Haftaya deplasmanda oynayacağımız Kayseri Erciyesspor maçından 3 puanla ayrılmayı istiyoruz. İnşallah bunu başarırız” şeklinde görüş belirtti.

 

Konyaspor’un genç isimlerinden Muhammet Yürükuslu, ilk yarıda domine ettikleri oyunun ikinci yarının başında gelen kırmızı kart ile skoru koruma düşüncesine dönüştüğünü, ancak her şeye rağmen kazanmak adına ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirterek, ilerleyen haftalarda başarılı bir Konyaspor izlettireceklerinin sözünü verdi. Yürükuslu, “Çok iyi bir maç oldu. Mücadele gücü oldukça yüksekti. Bank Asya 1.Lig’in zorluklarını biliyoruz ve ona göre de iyi hazırlanıyoruz. Bank Asya 1.Lig’de maçlar mücadeleden ibaret. Taktiksel anlamda hocalarımız bizi hazırlıyor. Geriye kalan mental anlamda maça hazırlanmak. Onu da biz yapıyoruz. Kasımpaşa maçına da böyle çıktık. İki aylık çalışmalarımızın karşılığını da ilk yarıyı domine ederek aldık diye düşünüyorum. İkinci yarının hemen başında görmüş olduğumuz kırmızı kart ve 10 kişi kalmamız bizi etkiledi. Eksik kaldığımız için psikolojik olarak geriye çekildik. Her iki yarıda da bulduğumuz pozisyonlarla kazanabileceğimiz bir maçı berabere tamamladık. Gelecek adına iyi sinyaller verdik. Artık Konyaspor’un geleceğinin emin ellerde olduğunu ve ilerleyen haftalarda üst sıralara oynayabileceğini herkese gösterdik. Takım arkadaşlarımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum” diye konuştu

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.