Kartal Tavşanlıya bileniyor

Kartal Tavşanlıya bileniyor

Ligin ilk iki hatasından iki puan çıkartan Konyaspor, 3. haftada kendi saha ve seyircisi önünde Tavşanlı Linyitsporu konuk edecek.

Ligin ilk iki hatasından iki puan çıkartan Konyaspor, 3. haftada kendi saha ve seyircisi önünde Tavşanlı Linyitspor’u konuk edecek. Zorlu maçın hazırlıklarına başlayan temsilcimizin tek hedefi evinde ilk üç puanı almak.

 

 

Konyaspor’da hedef, Tavşanlı Linyitspor’u yenerek ilk galibiyeti almak. Ligin ilk iki haftasında; iç sahada Kasımpaşa ve deplasmanda Erciyes ile berabere kalarak 2 puan alan yeşil-beyazlılarda gözler Pazartesi günü içi sahada Tavşanlı Linyitspor ile yapılacak zor maça çevrildi. Pazartesi günü dinlenen Kartallar, Tavşanlı maçının hazırlıklarına dün akşam saatlerinde Tatlıcak M. Tevfik lav tesislerinde yaptıkları antrenmanla başladı. Çalışmaya, hazırlık döneminde kadro dışı bırakılan ve A2 takımıyla antrenmanlarla çıkan Gökhan Emreciksin’in de katılması bekleniyordu. Konyaspor’da, cezası biten Hakan ile birlikte hazır olması ve teknik adamlar forma vermesi halinde Gökhan’da Tavşanlı Linyitspor maçında forma giyecek. Bu arada, geçtiğimiz hafta son antrenmanda sakatlanan ve Erciyes maçı kadrosundan çıkartılan kaleci Ercüment’in tedavisinin de devam ettiği bildirildi.  Konyaspor’da, Linyit maçının hazırlıkları Pazar günü ter idmanıyla tamamlanacak.

 

KONYASPOR 14. SIRADA

 

Bank Asya 1. ligde 2. hafta da geride kaldı. Kayseri deplasmanında, ligini en çok transfer yapan ve iddialı takımlarından Erciyesspor ile 0-0 berabere kalan Konyaspor, 2 puan ve averajla 14. sırada yer aldı. Ligin 2. haftasında oynanan maçlardan 3’ünü ev sahibi, 1’ini deplasman takımları kazanırken, 5 maç berabere sona erdi ve toplam 17 gol atıldı. İki maçta gol sesi çıkmadı. Rizespor deplasmanda galip gelen tek takım olurken, ligde puana kaybetmeyen ve puan almayan takım kalmadı. 2.b haftayı Rizespor’un 4 puanla lider olarak geçtiği Bank Asya 1. ligde, Konyaspor ile birlikte 9 takım yenilmedi ve 9 takımda galibiyet alamadı. Bank Asya 1. ligde 3. hafta heyecanı 23 Eylül Cuma günü Karşıyaka-Elazığ maçıyla başlayacak. Cumartesi günü; Giresunspor-Gaziantep, Boluspor-Akhisar Belediye ve Rizespor-Göztepe maçları oynanacak. Pazar günü; İstanbul Güngörenspor-Adanaspor, Kartalspor-Kayseri Erciyesspor, Sakaryaspor-Bucaspor, Denizlispor-Kasımpaşa karşı karşıya gelecek. 3. hafta perdesi, Pazartesi günü, saat 20.30’da oynanacak Konyaspor-TKİ Tavşanlı Linyitspor maçıyla kapanacak.

 

KONYASPOR’DA MONTANO AÇIKLAMASI

 

Konyaspor kulübü, eski futbolcularından Johnnier Esteiner Montano Caicedo’nun Peru’da yayın yapan yerel bir radyo kanalında çıkan sözleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Konu ile ilgili bilgi sahibi olduklarını dile getiren yönetim kurulu açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Johnnier Esteiner Montano Caicedo’nun Peru’da yayın yapan yerel bir radyo kanalına 2010-2011 sezonunda forma giydiği takımımız ve Konya şehri ile ilgili yaptığı açıklamaları kamuoyundan takip edildikten sonra açıklamaların doğruluğu araştırılmıştır. Yüzyıllardan bu yana Hz.Mevlana’nın hoşgörüsü ve sevgi düşüncesi içerisinde yaşamın her alanında farklı dinlere, dillere, kültürlere ev sahipliği yapan, 4 üniversitesi ile 90 binin üzerinde yerli yabancı öğrenciye kucak açan ve ev sahipliği konusunda bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamayan Konya şehrimiz için oyuncunun ifade ettiği gibi “Irkçılık” suçlamaları ve Konya’yı karalayıcı sözleri bizleri fazlasıyla derinden üzmüştür. “Gel” çağrısı ile tüm dünya insanlarına seslenen hoşgörünün mimari Hz.Mevlana’nın felsefesinin yaşatıldığı Konya’mız her yıl Johnnier Esteiner Montano Caicedo gibi farklı kültür anlayışına sahip milyonlarca kişiye ev sahipliği yaparken, daha önceki yıllarda basketbol ve futbol branşlarında onlarca yabancı oyuncuya kucağını açmış burada forma giyen oyuncular mutlu bir şekilde ve güzel anılarla Konya’dan ayrılmışlardır. Böyle bir durumda takımımıza katkısı tartışılabilecek oyuncuya kulübümüzde ve Konya’da tam bir aile ortamı sunulmuş ve kendisine her türlü kolaylıklar sağlanmıştır. Kültür farklılığından ve oyuncunun özel hayat beklentilerinden dolayı ortaya çıkan sorunun oyuncunun kulübümüzden ayrılışında etkili olduğunu ve yapılan karşılıklı anlaşma sonrasında sorunsuz bir şekilde sözleşmesinin fesh edilerek Konya’dan ve Konyaspor’dan ayrıldığı gerçeğini bir kez daha spor kamuoyu ile paylaşırken oyuncunun yaptığı bu açıklamayı kınıyoruz...”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.