Kartal Kasımpaşa önünde

Kartal Kasımpaşa önünde

Konyaspor, 2011-2012 futbol sezonunun ilk haftasında Kasımpaşa ile kendi saha ve seyircisi önünde karşı karşıya geliyor.

Temsilcimizin tek hedefi Süper Lig’e veda iki ekibin mücadelesinden galibiyetle ayrılmak. Konyaspor, perdeyi Kasımpaşa maçıyla açıyor. Atatürk stadındaki karşılaşma, saat 18.30’da başlayacak. Yeşil-beyazlı ekibin, taraftarları karşısına çıkacağı ilk lig maçını Hüseyin Sabancı yönetecek. Sabancı’nın yardımcılıklarını Gökmen Olgaç ve Birol Güldane yaparken, maçın dördüncü hakemi Ferhan Kestanlıoğlu. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından Kasımpaşa ile oynanacak Bank Asya 1.Lig 2011-2012 sezonu 1.hafta mücadelesinde görevlendirilen İzmir Bölgesi hakemi Hüseyin Sabancı ilk kez bir Konyaspor’un maçında düdük çalacak.
Lige, yeni teknik kadro yönetiminde 3 dönem halinde hazırlanan Konyaspor’da, Kasımpaşa maçının planları galibiyet üzerine yapıldı. Kırmızı kart cezalısı Recep, sakat olan Can parlayan ve Ertuğrul maç kadrosunda yer alamayacak. Önceki akşam gerçekleştirilen antrenmanda Can Parlayan takımdan ayrı olarak fizyoterapist Ahmet Bayrak yönetiminde koşu ve top çalışması yaptı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman topla oynanan oyun ile devam etti. Futbolcular daha sonra kaleciler Ercüment, Mariusz Pawelek, Nazmi ve Ali Çiçek’in koruduğu kalelere şut ve penaltı çalışması yaptı. Antrenman açma-germe hareketleriyle sona erdi. Konyaspor’da hazırlıklar dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen ter idmanıyla tamamlandı ve ardından da futbolcular tesislerde kampa alındı.
Konyaspor’un, önceki akşam yaptığı antrenmanı başkan Bahattin Karapınar, ikinci başkan ve mali işler sorumlusu Mehmet Uvat, yönetim kurulu üyeleri Ali Fuat Çuhadar, Cengiz Yüzer ve Hüseyin Şenyıl izleyerek takıma moral verdiler. Antrenman öncesi teknik heyetten takımın son durumu hakkında bilgi alan başkan Bahattin Karapınar ve yöneticiler çalışması sonuna kadar izleyerek başarı dilediler. 
Konyaspor’un, bir yıl aradan sonra Bank Asya 1. Ligin 1. haftasında Kasımpaşa ile bugün oynayacağı karşılaşmanın biletleri satışa çıkartıldı. Atatürk stadında saat 18.30’da başlayacak maçı futbolseverler kale arkası tribünlerden 1 TL, maraton tribünden 5 TL, eski yeşil ve yeni yeşil tribünlerden 1 TL, kapalı tribünden ise 25 TL ödeyerek izleyebilecekler. Misafir takım bilet ücretleri de 1 TL olarak açıklandı. Konyaspor yöneticileri taraftarları maça davet ederek destek istediler. Kasımpaşa’yı yenerek lige galibiyetle başlamayı amaçlayan Konyaspor, bugünkü maça muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Pawelek- Tolga, Selim, Erdinç, Muhammet- Serkan, Perez- Hakan, Serbay, Ali Dere- Robak.
Konyaspor Teknik Direktörü Osman Özdemir, takıma güvendiğini ve Konyaspor adına çok güzel bir sezon geçirmek istediklerini belirtti. Özdemir, Kasımpaşa maçı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Artık her şey bir kenara ve bu hafta oynanacak maçlarla yeni sezon başlayacak. Lige kadar olan dönemdeki hazırlıklar ve takımın oynadığı hazırlık maçlarında belli bir seviyeye gelmesi bizim adımıza pozitif bir gelişme. İş şimdi bunları oynayacağımız maçlarda alacağımız skorlarla lehimize çevirmeye kaldı. Özellikle ilk haftalarda bunu ne kadar fazla başarabilirsek ilerleyen haftalar için takımımız adına o kadar avantaj olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü bunu sık sık dile getirmemin sebebi genç arkadaşlarımın bir an önce özgüvenlerini kazanıp Konyaspor’a daha iyi şekilde hizmet etmelerini sağlamak. Bunu başaracak gücümüz ve kapasitemiz var. İnşallah bu standartları da yakaladığımız zaman Konyaspor adına çok güzel bir sezon olacağına inanıyoruz” görüşlerine yer verdi.
Özdemir “Çalıştığımız 2 aylık süreç uzun gibi görünüyor ama aslında öyle değil. Takımın yarısından fazlası ilk defa bu şekilde profesyonel bir hayat yaşayacaklar. Onun için bu işin bir takım zorlukları var. Özellikle genç oyuncularda performans zaman zaman değişebiliyor. Bu nedenle ‘takım hazır’ veya ‘sistem oturdu’ ifadelerini kullanmak yanlış olur. Futbol bir performans oyunu. Bunu yakalamak içinde bir oyuncunun resmi maç sayısının fazla olması lazım. Bunu da lig başladığında oynayarak elde edeceğiz. Ancak ilerleyen haftalarda alınacak sonuçlara göre bunda belli bir çizgi yakalayabiliriz. Onun için biraz daha zamana ihtiyacımız var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.