Kartal galibiyete gidiyor

Kartal galibiyete gidiyor

Kayseri Erciyesspor maçının hazırlıklarını tamamlayan Konyaspor, bugün Kayseriye gidecek. Hakan Aslantaş dışında önemli bir eksiği bulunmayan yeşil-beyazlıların tek hedefi evine galibiyetle dönmek

Hazırlıklarını dün akşam saatlerinde yaptığı çalışmayla tamamlayan yeşil-beyazlıların Kayseri seferi ise bugün başlayacak. Dün Tatlıcak Tesisleri’nde yapılan idmana tüm futbolcular katılırken, bir gün önceki çalışmada sakatlanan Niyazi’de çalışmaya katıldı. Futbolcunun sağlık durumunun iyi olduğu ve teknik heyetin şans vermesi halinde Erciyesspor maçında oynayabileceği belirtildi.
Dün akşam saatlerinde son idmanını yapan Konyaspor kafilesi bugün tesislerde yapılacak sabah kahvaltısının ardından karayoluyla Kayseri’ye giderek Altınsaray Otel’de kampa girecek. Yeşil-beyazlılar akşam saatlerinde ise Kadir Has yan sahasında idman yapması bekleniyor. Temsilcimizde ligin ilk maçında kırmızı kart gören Hakan Aslantaş dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Yeşil-beyazlıların tek hedefi Kayseri deplasmanından üç puanla dönmek.
Konyaspor teknik direktörü Osman Özdemir, Kayseri Erciyes hazırlıklarını moralli bir şekilde tamamladıklarını söyledi. Zorlu deplasmandan üç puanla dönmenin hesaplarını yaptıklarını ifade eden Özdemir; “Seyircimiz önünde oynadığımız sezonun ilk maçında hem iyi bir futbol sergilemek hem de iyi bir sonuç almak istiyorduk. 90 dakikada nelerle karşılaşacağımızı bilemediğimiz için futbol gerçekten enteresan bir oyun. O anlık gelişen olaylar maalesef bir takım krizlere sebep olabiliyor. Kasımpaşa maçında da bunu yaşadık. Oyuncularımıza her zaman gereksiz kart görmemeleri konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Oyun içerisinde bunlar unutuluyor. İkinci yarının hemen başında Hakan’ın gördüğü kırmızı kart oyunda dengeleri değiştirdi. Ama orada 10 kişi kalmasına rağmen Konyaspor takımının mücadele gücünü ön plana çıkarttığını, yardımlaşmayı daha fazla yaptığını, takım savunmasında daha fazla dirençli olduğunu gördük. Bu bizi memnun eden taraftı. Erciyes ilk hafta deplasmanda Bucaspor ile berabere kaldı. O maçı izledim. Mücadele yönü fazla olan iyi bir karşılaşma oldu. Bank Asya 1. Lig’de hiçbir takımı küçümseyemezsiniz, hafife alamazsınız. Böyle yaparsanız bu yapanlara pahalıya mal olabilir. Erciyes ile önemli ve ciddi bir maç oynayacağız. Kazanmak istiyoruz. Bunu da başaracağız.”
Konyaspor’un ilk hafta Kasımpaşa maçında ortaya koyduğu mücadelenin kendisi için sürpriz olmadığını belirten Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, “Yaklaşık 3 aylık hazırlık döneminde takımla beraberdim. Kasımpaşa maçındaki takımın performansı benim için sürpriz olmadı. Ben böyle bir oyunun çıkabileceğini tahmin ediyordum. Bank Asya 1.Lig’in güçlü takımlarından olan ve kadrosunu birkaç isim dışında tamamen koruyarak bu ligin favorilerinden olan Kasımpaşa karşısında alınan 1 puana kaçan galibiyetten dolayı fazla sevinemiyoruz. Çok ciddi anlamda pozisyon vermeden Kasımpaşa maçını tamamlamış olmamız bizim açımızdan önemli. İlk defa profesyonel anlamda bu ligde oynayan oyuncularımızın sayısı bir hayli fazla. Gençlerimizden son derece umutluyuz. Her geçen hafta birbirlerine daha fazla alışacaklar ve daha uyumlu olacaklar. Kasımpaşa maçında benim açımdan bakarsak kaybedilen 2 puan vardı diye düşünüyorum” dedi. Karapınar, “Kadir Has Stadyumu’nda oynayacağız. Büyük sahada oynamak takım olarak bizim lehimize diye düşünüyorum. Bank Asya 1.Lig’de hedefiniz üst sıralar ise iç saha-dış saha ayrımı yağmadan mutlaka tüm maçlara 3 puan için çıkmanız gerekiyor. Bu ligde yenilmemek çok önemli. Ama bir kez daha tekrar ediyorum bizim hedefimiz her zaman olduğu gibi yine 3 puan. Alınacak galibiyet genç ekibimizin ve oyuncularımızın daha fazla güven kazanmalarına ve Konyaspor’a bundan sonraki maçlarında daha fazla güvenle hizmet etmelerine sebep olacaktır” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.