Kartal final maçında

Kartal final maçında

Konyaspor, Yüksek Hızlı Tren Turnuvası final maçında bugün Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek. Zorlu karşılaşmanın başlama saati ise 22.00. Yeşili-beyazlılar 10 Eylülde başlayacak lige kadar 2

Konyaspor, Yüksek Hızlı Tren Turnuvası final maçında bugün Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek. Zorlu karşılaşmanın başlama saati ise 22.00. Yeşili-beyazlılar 10 Eylül’de başlayacak lige kadar 2 veya 3 hazırlık maçı daha oynayacak

 

 

Ertuğrul dışında sakat futbolcusu bulunmayan Kartallar, Yüksek Hızlı Tren turnuvasında bugün Gençlerbirliği ile final maçına çıkacak. Atatürk stadındaki maç saat 22.00’de başlayacak. Başbakan Recep tayip Erdoğan ve bazı Bakanlarında izleyeceği maçı kazanarak moral ve güven tazelemeyi amaçlayan Konyaspor’da hazırlıklar önceki akşam gerçekleştirilen taktik antrenmanıyla tamamladı. Karşılaşmayı Konyalı vekillerinin de izlemesi bekleniyor. Finalde, elemelerde Ankara Demirspor ve Eskişehirspor’u yenen Konyaspor ile Gençlerbirliği mücadele edecek. Maç sonunda takımlara kupa, futbolculara ise madalya verilecek.

 

Sezona önce Isparta Davras, ardından da Kızılcahamam da kamp yaparak hazırlanan, 3. döneme hazırlıklarını da Konya’da sürdüren Konyaspor’da, Davras’da yapılacağı ileri sürülen 4. döneme hazırlıkları iptal edildi. Yeşil-beyazlılar, Cumartesi günü oynanacak Erciyes maçının ardından iki veya üç gün izine ayrılacak, ardından Konya’da toplanarak hazırlıkları Tatlıcak M. Tevfik Lav tesislerinde gerçekleştirecekler. Daha önce Isparta Davras’da yapılacağı bildirilen 4. döneme kampı da iptal edildi.

 

Gençlerbirliği hazırlıkları çerçevesinde Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde yapılan çalışmaya Ertuğrul Arslan dışında tüm oyuncular katıldı. Serbest koşu ve toplu-topsuz yapılan ısınma hareketleriyle başlayan antrenman 3 grupta oynanan 5’e 2 top çalışması ve çıkış koşuları ile devam etti. Antrenmanda iki takıma ayrılan oyuncuların çift kale maç yapmasıyla tamamlandı. Kaptanlığını Mariusz Pawelek’in yaptığı gri takım, kaptanlığını Ercüment Kafkasyalı’nın yaptığı yeşil takımı Marcin Robak ve Abdülkerim Kılıç’ın attığı gollerle 2-0 yendi ve galibiyeti objektiflere poz vererek kutladı. Kartallar, Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını dün akşam saatlerinde yaptıkları antrenmanla tamamladılar.

 

Konyaspor’da, yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde hazırlık maçları hafta sonunda da devam edecek. Yeşil-beyazlılar, 27 Ağustos Cumartesi günü Bank Asya 1.Lig takımlarından Kayseri Erciyesspor ile karşılaşacak. Atatürk stadındaki maça saat 17.30’da başlayacak. Bu arada, Konyaspor ile Şekerspor’un Bayramın 3. günü, 1 Eylül tarihinde bir maç daha yapması planlanıyor.

 

Konyaspor’un genç isimlerinden Tolga Ünlü, “Çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Yüksek Hızlı Tren Turnuvası’nda finale yükseldik” dedi. Henüz tam manasıyla hazır olmadıklarını sözlerine ekleyen Tolga, “Eksiklerimiz var. Ama ligin ertelenmesi bir nebze de olsa bizim işimize yaradı. Bu süre içerisinde eksiklerimizi gidermek için çalışmalara devam ediyoruz. Lige en hazır şekilde gireceğimize inanıyoruz” diye konuştu. Genç oyuncu Tolga Ünlü, amacının Konyaspor’a bu sezon başarılı olması adına katkı sağlamak olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Konyaspor teknik direktörü Osman Özdemir, Gençlerbirliği ile oynayacakları final maçına hazır olduklarını ve galibiyet alarak lig öncesi moral bulmak istediklerini söyledi. Özdemir, lige kadar önlerindeki süreyi en iyi şekilde kullanarak hazır hale gelmek istediklerini söylerken, sakatlığı sonrasında ameliyat olan ve 4 ila 6 ay arasında sahalardan uzak kalan Ertuğrul Arslan’ın durumunun takım açısından önemli bir kayıp olduğunu ifade etti. Teknik direktör Özdemir, “Sezonun başlamasına yaklaşık 3 haftalık bir süre var. Bu zaman dilimi içerisinde yapacağımız antrenmanlar ve oynamayı planladığımız maçlarla hazır olacağımızı düşünüyorum. Biz tecrübeli oyuncuların yanına genç isimleri monte ederek oluşturacağımız kadromuzla iyi işler yapacağımıza inanıyoruz” derken, Yüksek Hızlı Tren Turnuvası’nda final maçını da kazanarak ilki düzenlenen kupayı almak istediklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.