Kartal Bucaya bileniyor

Kartal Bucaya bileniyor

Ligin 4. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Tavşanlı Linyitspora 1-10 mağlup olan Konyaspor, Ligin 4. haftasında yarın Bucaspor ile karşılaşacak. Zorlu maçın çalışmalarına dün başlayan temsilc

Ligin 4. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Tavşanlı Linyitspor’a 1-10 mağlup olan Konyaspor, Ligin 4. haftasında yarın Bucaspor ile karşılaşacak. Zorlu maçın çalışmalarına dün başlayan temsilcimizde İzmir yolculuğu bugün

 

 

Konyaspor’da büyük üzüntü. Ligin ilik iki haftasında Kasımpaşa ve Erciyes ile berabere kalan ve sergilediği mücadeleci futbolla dikkat çeken yeşili-beyazlılar, Tavşanlı Linyitspor karşısında şok bir yenilgi alarak alt sıralarda kaldı. Tavşanlı karşısında maça kötü başlayan ve 80 dakika boyunca ne yaptığını bilmeyen, gol yollarında etkili olamayan Kartallar, son 10 dakikada maçı kurtarma adına oyunu rakip yarı alana yıksa da beklenen gol bir türlü gelmedi ve Konyaspor ligde ilk yenilgisini 3. hafta da Tavşanlı Linyitspor karşısında alarak üzdü.

 

Ligde 4. maçını, Perşembe günü deplasmanda Bucaspor ile oynayacak olan Konyaspor’da bu karşılaşmanın hazırlıkları dün akşam saatlerinde Tatlıcak M. Tevfik Lav tesislerinde yapılan antrenmanla başladı. Yeşili-beyazlılar, bugün sabah İzmir’e giderek Mövenpick otelde kampa girecekler. İzmir’de bugün taktik ağırlıklı biri çalışma yapacak olan Kartallar, Perşembe günü oynanacak Buca maçının ardından geceyi yine aynı otelde geçirecekler ve Cuma sabah Sakarya’ya geçerek Arya otelde kampa girecekler. Konyaspor’da, Sakarya maçının hazırlığı Cuma ve Cumartesi günü yapılacak iki antrenmanla tamamlanacak.

 

Recep, istenmedik bir yenilgi.

 

DEPLASMAN SPONSORU UYGULAMASI

 

Konyaspor’un 2011-2012 sezonunda Bank Asya 1. Lig’de deplasmanda oynayacağı maçlarda ulaşım ve konaklama masraflarını üstlenmek kaydıyla sponsorluk uygulaması başlatıldı. Bu sezon ilk defa yapılan “maç topu deplasman sponsoru” uygulamasında ilk hediye Kayseri Erciyesspor karşılaşmasının masraflarını karşılayan Adem Bulut İnşaat adına Adem Bulut’a verildi. Buna göre, teknik heyet ve futbolcular tarafından imzalanan futbol topu, takımın deplasman sponsoru olarak kulübe katkıda bulunan kişi, kurum ve kuruluşlara Konyaspor’un iç sahada oynayacağı maçlar öncesinde başkan Bahattin Karapınar ve yöneticiler tarafından takdim edilecek.

 

ÖZDEMİR: BU SONUÇ İÇİN ÜZGÜNÜZ

 

Konyaspor Teknik Direktörü Osman Özdemir, 1-0 mağlup duruma düştükten sonra maçı çevirme adına mücadele ettiklerini ancak yakaladıkları pozisyonlarda final vuruşlarında becerikli olamadıkları için hiç düşünmedikleri bir yenilgi aldıklarını belirtirken, mağlup oldukları için üzgün olduklarını söyledi. Özdemir yaptığı değerlendirmede, “Kendi evimizde 1-0 mağlup olduk. İlerleyen hafatlar için Bank Asya 1.Lig’de bu tarz entresan sonuçların alınacağını söyleyebilirim. Ligde bu hafta 7 takım deplasmanda galip geldi. Üst üste iki deplasmana çıkacak bir takım olarak bizde oynayacağımız karşılaşmalarda skoru lehimize çevirebiliriz. Oyuncularımın gayretinden memnunum ama sadece oyun disiplininden uzaklaştıkları için memnum değilim. Bu çaba, gayret ve mücadeleyi ilerleyen haftalarda devam ettirirsek Konyaspor olarak başarılı haftalar geçirebiliriz” görüşlerine yer verdi.

 

Kale ve defans mevkilerindeki oyuncu değişikliklerinin sebebinin sorulduğu Özdemir, “İki haftadır defans bloğumuzda hiçbir değişiklik yapmadık ve aynı kadroyla çıktık. Kalecimiz Mariusz Pawelek son antrenmanda sakatlanınca kendisini kadroya almadık. Kendisiyle konuştuğumuzda oynayamayacağını ifade etti. Görev verdiğimiz Ercüment’te bu akşam bir o kadar başarılıydı ve iyi bir maç çıkarttı. Kendisini kutluyorum. 4-5 tane çok net pozisyonda rakibe gol izni vermedi” dedi.

 

Sıkışık maç trafiğinin takım üzerinde nasıl bir etki oluşturacağı sorusuna Özdemir, “Takım olarak gerçekten fiziksel anlamda bir sıkıntımız olduğunu düşünmüyorum. Biz tecrübeli oyuncu sayısı az olan ve en kötü kadroya bakıldıüğında 4-5 genç oyuncu ile maçları tamamlayan karma bir takım görüntüsündeyiz. Bu nedenle mücadele gücümüzü daha fazla ön plana çıkartmalıyız diye düşünüyorum. Genç oyuncular açısından özellikle iç sahada mağlup duruma düştükten sonra skoru çevirme biraz zorlaşıyor. Mental anlamda bunu nasıl pozitife çevirebiliriz diye düşünüyoruz. Genç oyuncularımız sadece maç oynayarak düzelebilirler. Onları bu işin içine daha fazla sokabiliriz. Önemli olan fiziksel anlamda bir sıkıntısı olmayan takımımızı mental anlamda da maçlara hazırlayabilirsek bundan sonra bir sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorum” cevabını verdi.

 

Bir basın mensubunun ‘Gökhan Emreciksin’in takıma katkısı konusunda ne söyleyeceksiniz?’ sorusuna teknik adam Osman Özdemir, “Gökhan’ın tam hazır olmaıdğını hepimiz biliyoruz. Bu maça 15 günlük bir antrenmanla çıktı. Ama zaman zaman saha içerisinde usta oyunculara ihtiyaç vardır. Özellikle de mağlup duruma düştükten sonra skoru çevirebilme adına da bir takım riskleri göze almak zorundayız. Gökhan’da oyuna girdikten sonra mücadelesiyle, yaptığı ortalarla ve final paslarıyla da etkili olmaya çalıştı. Ama fiziksel anlamda kendisinin henüz olduğunu söylemek mümkün değil” diye cevap verdi.

 

MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.