Kart: 3. Lig hedefimizden şaşmadık

Kart: 3. Lig hedefimizden şaşmadık

Geride kalan sezon mücadele ettiği BAL Liginde en başarılı Konya takımı olan Sarayönü Belediyespor, yeni sezon için kolları erken sıvadı

Geride kalan sezon mücadele ettiği BAL Ligi’nde en başarılı Konya takımı olan Sarayönü Belediyespor, yeni sezon için kolları erken sıvadı. Kadrosunu güçlendirmek için transferler yapan yeşil-siyahlılar Anamur Belediyespor kalecisi Mustafa’yı, Konyaspor altyapısından Rafet’i ve Karaman Gençlerbirliği’nden Mustafa Sarıdaş’ı renklerine dahil etti. Sarayönü Belediyespor’un başında yıllardır emek veren ve takımın başına geldiği 2. Küme’den itibaren her sezon bir üst lige taşıyan başarılı antrenör Niyazi Kart, “Geçtiğimiz sezon ilk kez kurulan BAL Ligi’ndeki ilk sezonda şampiyonluğu ikinci yarıda kaybettiğimiz puanlarla kaçırdık.

Kısıtlı bütçemize rağmen, şampiyon olan Manavgat Evrensekispor’u bile yenmeyi başardık ama maalesef bazı oyuncularımızın gemiyi erken terk etmesi nedeniyle kaybedilen puanlar bizi hem şampiyonluktan, hem de 3. Lig’den etti. Hedefimizde herhangi bir sapma yok. Yeni sezonda da Sarayönü Belediyespor şampiyonluk mücadelesi yapacak. Şu ana kadar takviye olarak kadromuza dahil ettiğimiz futbolcuların hepsi birbirinden kaliteli. Kaleciler dışında, mevcut kadromuzu da koruduk. Biz rakiplerden değil, rakiplerimiz bizden çekinsin Takıma büyük destek veren Belediye Başkanımız sayın Mehmet Güney’e, destekleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Kendisini kesinlikle mahcup etmeyeceğiz” dedi.

Öte yandan Bölgesel Amatör Lig’in başlamasına yaklaşık iki ay kala transfer çalışmalarına hız kazandıran Sarayönü Belediyespor yöneticileri, görüştükleri birçok önemli oyuncunun yanı sıra bazılarında sona kaylaştı. Özellikle ileriyle geriyi sağlama almak isteyen Sarayönü Belediyespor, Toroslar Belediyespor’un bel kemiği Memiş Saat ve Anamur Belediyespor’un deneyimli file bekçisi Mustafa Yılmaz’ı renklerine bağlamaya çok yakın. Her iki transferde de sona gelinirken; Memiş ile Mustafa’nın da Sarayönü Belediyespor’da oynamayı istedikleri öğrenildi. Bu iki önemli ismin yanı sıra Konyaspor PAF takımında yetişen ve profesyonel lig tecrübesi olan Rafet ve Halil Emil, Konya Şeker’den Burak Kirtiş ve Şakir, Konya Gençlerbirliği’nden Ömer Yaşar ve Emincan Kılıç, Karaman Gençlerbirliği’nden Mustafa Sarıdaş ve Aksaray Üniversitespor’dan kaleci Seyfettin Özbüber görüşülen diğer isimlerin arasında yer alıyor.

Transferinde sona yaklaşılan önemli isimlerden olan Toros Belediyespor’un on numarası Memiş Saat ile görüşen Antrenör Niyazi Kart ve Başkan Mehmet Güney’in, oyuncuyu Sarayönü Belediyespor renklerine bağlamaya çok yakın olduğu bildirildi. Orta saha-Forvet arkası gibi mevkilerde oynayan Memiş’in transferi ile takıma büyük bir artı kazandırmak isteyen yeşil-siyahlı yönetim Memiş ile görüşmeleri tamamladı. Futbol hayatına Mersingücü’nde başlayan Memiş, beş yıl Kuvayi Milliyespor’da oynadıktan sonra Mezitlispor’a transfer olarak profesyonel oldu. Üç yıl Mezitlispor’da oynadıktan sonra Toros Belediyespor’a transfer olan 22 yaşındaki genç oyuncu, geçtiğimiz sezona kadar da Toros Belediyespor’da görev aldı.

Transferinde sona yaklaşılan bir başka önemli isim ise Anamur Belediyespor’un deneyimli file bekçisi Mustafa Yılmaz oldu. Birçok takımın renklerine bağlamak istediği tecrübeli kalecinin Sarayönüspor’a çok yakın olduğu bilgisi alınırken; bu oyuncuyla da görüşmeler tamamlandı. 7 yıl Şeker’in kalesini koruyan tecrübeli eldiven, Sanayispor ve Çatalhüyük Çumra Belediyespor’da da oynadı. Geçtiğimiz sezon Anamur Belediyespor’un kalesini koruyan tecrübeli eldivenin kariyerine Sarayönü Belediyespor’da devam etmesi bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.