Karaduman: Kiralık araçların kamuya maliyeti ne kadar?

Karaduman: Kiralık araçların kamuya maliyeti ne kadar?

Saadet Partisi Konya Milletvekili Karaduman, kamuda israfın diğer adı haline gelen kiralık araçlar ve binaları Cumhurbaşkanlığı’na ve bakanlıklara sordu.

Karaduman, soru önergesinde, bu araçlar ve binalar için ödenen maliyeti sordu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, kamuda israfın tablosu olan araç kiralama uygulaması ile ilgili başta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay olmak üzere tüm bakanlara yazılı soru önergesi verdi.

“VATANDAŞLAR ADINA SORUYORUM”

Önergesinde iktidarın ‘itibardan tasarruf olmaz’ anlayışını benimseyerek, yapılan harcamalarda tasarruf hassasiyetini göz ardı ettiğini belirten Karaduman, “Binek araç, bina ve diğer birçok nesnenin itibarı temin eden temel ihtiyaçlar olduğu tarafınızca kanıksanmıştır. Bina yapım ihalelerinin partili ve akraba olan yakın kişilere verildiği, makam ve hizmet amaçlı araç alım ve kiralama sayısının da hayli fazla olduğu ulusal basında sıkça yer almaktadır. Vergisini zamanında ödeyemediği takdirde cezalandırılan vatandaşlarımız adına, cevabını her vatandaşın merak ettiği bazı soruları tarafınıza yöneltmeyi önemli bir vazife olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

“ARAÇ SAYISI NEDİR?”

Karaduman, önergesinde Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıklara şu soruları yönlendirdi: “Cumhurbaşkanlığına ve bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlarının tamamında ve ayrı ayrı olmak kaydıyla uhdesinde bulunan araç sayısı kaç adettir? Bu kurum ve kuruluşlarının tamamında ve ayrı ayrı olmak üzere kiralama ve satın alma usulüyle kullanılan araç sayısı kaçtır? Bu araçların satın alım veya kiralama dahil olmak üzere kamuya maliyeti ne kadar olmuştur? Araç alımlarının kaç tanesi şahsınızın döneminde gerçekleşmiştir?

“MAKAM ARAÇ SAYISI KAÇTIR?”

Söz konusu bu araçların kaç tanesi resmi görevli araçtır, bu araçların marka, model özellikleri nelerdir, resmi hizmete mahsus bu araçları kullanmak üzere şoför olarak görevlendirilen personel sayısı kaçtır? Kurumlarda toplam makam sahibi kişi sayısı ve makam aracı sayısı nedir, bu araçların marka, model özellikleri nelerdir? Makam araçları için kaç kişi şoför olarak görevlendirilmiştir? Bu makam araçlarını şahıslar almış olsaydı devlete ne kadar vergi ödemesi gerekirdi? Kiralanan araçların yıllara göre aylık kat ettiği yol kaç kilometredir, bu taşıtların yakıt tüketimi toplamda ne kadar olmuştur?

“KİRALANAN BİNALARIN AYLIK MALİYETİ NEDİR?”

Kurum ve kuruluşların tamamında ve ayrı ayrı olmak kaydıyla bulunan kamu araçları için aylık ve yıllık olmak kaydıyla araç bakım gideri için ne kadar kaynak ayrılmıştır? Bu kaynaktan ne kadar harcama yapılmıştır? 2022 yılı için kaç adet yeni araç alımı ve araç kiralaması planlanmaktadır? Kurum ve kuruluşların kullanımına sunulan kiralık bina sayısı kaçtır? Kiralanan binaların kurumlara göre ayrı ayrı aylık maliyeti ne kadar olmaktadır?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum