Kalkınma Bakanı: Kadınlara İlişkin İşgücü Piyasası Göstergeleri Daha Olumlu

Kalkınma Bakanı: Kadınlara İlişkin İşgücü Piyasası Göstergeleri Daha Olumlu

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kadınlara ilişkin işgücü piyasası göstergelerinin erkeklere göre daha olumlu seyrettiğini belitti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kadınlara ilişkin işgücü piyasası göstergelerinin erkeklere göre daha olumlu seyrettiğini belitti.

Bakan Cevdet Yılmaz, 2013 Ağustos dönemi işgücü istatistiklerini değerlendiren bir açıklama yaptı. İstihdam edilenlerin sayısının 2013 yılı Ağustos döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 593 bin kişi artarak yaklaşık 26 milyon kişiye ulaştığını belirten Yılmaz, kadınlarda istihdam artışı yüzde 3,8 düzeyinde iken erkeklerde bu oranın yüzde 1,7 kadar olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, “2013 Ağustos döneminde oluşturulan istihdamın yarısına yakını (yüzde 47,9) kadınlardan oluşmaktadır. Kadınlarda ücretli istihdam sayısı 4,2 milyonu geçmiş ve ücretli istihdam oranı 2,4 puan artarak (erkeklerde 0,5 puan) yüzde 55,1’e ulaşmıştır. Kadınlarda işgücüne katılma oranı 1,2 puan artarak (erkeklerde 0,8 puan) yüzde 31,3’e ulaşmıştır." ifadelerini kullandı.

“KADINLARIMIZ DAHA ÇOK İŞ ARAMAYA BAŞLADI”

Yılmaz, güçlü istihdam artışına rağmen işsizlik oranlarının artmasının büyük ölçüde işgücüne katılma oranlarının yaklaşık 1 puan artmış olmasından kaynaklandığına işaret ederek, şunları aktardı:

“Başta kadınlarımız olmak üzere daha fazla insan artık daha aktif bir şekilde iş aramaya başlamış, önemli bir kısmı arzu ettiği istihdam imkanına ulaşırken, bazıları da işsiz kalmıştır. Artan istihdam kaliteli bir istihdam niteliğindedir. Kayıt dışı çalışanların sayısı bir önceki yıla göre 379 bin kişi azalmış, kayıt dışı istihdam oranı da yüzde 37,8’e gerilemiştir. Kırılgan istihdam olarak adlandırılan ücretsiz aile işçisi ve kendi nam hesabına çalışanların toplam istihdam içindeki payı yüzde 31,9’a gerilemiştir. Ücretli istihdam ise yaklaşık 630 bin kişi artarak yüzde 63,6’ya ulaşmıştır.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.