İzmir Esnafına Lojistik Ortaklık Teklifi

İzmir Esnafına Lojistik Ortaklık Teklifi

Kısa bir süre önce kurulan Ege Global Lojistik Yatırımlar A.Ş.'nin yönetim kurulu üyeleri, ilk ziyaretlerini İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu’ya yaptı.

Kısa bir süre önce kurulan Ege Global Lojistik Yatırımlar A.Ş.'nin yönetim kurulu üyeleri, ilk ziyaretlerini İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu’ya yaptı. Cemal Elmasoğlu, Koç Ali Al, Şenol Günaydın, Sezai Geyik ve Aslan Savaşan’tan oluşan heyet, Mutlu’ya şirket yapılanması ve İzmir’in lojistik gelişim haritası hakkında bilgi verdi.

Ziyarette konuşan Elmasoğlu, “Kemalpaşa'da kurulacak lojistik köy projesinde yer almak adına, İzmir’de faaliyet gösteren lojistik firması sahipleri tarafından Ege Global Lojistik Yatırımlar şirketi kuruldu. Şirketin amacı, İzmir’in gelişim süreçleri içerisinde bölgenin ihtiyacı olan tüm lojistik yatırımlarda yer almaktır.” dedi. Şirketin yurtdışındaki örneklerine de değinen Elmasoğlu, “Bu örnekler değerlendirildiğinde, bu şekilde global kurulan bir şirketin yapısında yerel oda ve borsaların mutlaka yer almaları gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle sahip olduğu üye yapısı itibarıyla İESOB’u da yapı içinde görmeyi arzuluyoruz.” teklifinde bulundu.

Şirketin önemli bir misyonu üstleneceğine inandığını kaydeden İESOB Başkanı Mutlu ise birliğe bağlı üyelerinin bu yapı içinde olmasının kendilerine mutluluk vereceğini söyledi: “İzmir’de İzmir kökenli firmalar tarafından kurulan Ege Global şirketine destek vermek, kent kültürünün bir gereğidir. Şirketin İzmir’e ait ihale süreçleri içerisinde yer alması önemlidir. Bu konuda elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Yeni oluşumun İzmir’e, Ege Bölgesi’ne ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

LOJİSTİK KÖY 1,2 MİLYON METREKARE ALANDA KURULACAK

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın geçen nisan ayında temelini attığı İzmir Kemalpaşa Lojistik Köyü, 1,2 milyon metrekarelik alanda kurulacak ve 3 milyon metrekare geri sahası bulunacak. Bakanlık tarafından yürütülen projeye göre lojistik köy, 14 bin 211 konteyner depolama kapasitesine ve 173 bin metrekarelik kapalı depo alanına sahip olacak. Yaklaşık 300 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek lojistik köyün, ekonomiye yılda 100 milyon liralık katkı yapması bekleniyor. Demiryoluyla Kemalpaşa, Turgutlu, Manisa, Torbalı, Aydın ve Denizli'deki organize sanayi bölgelerine bağlanacak. Karayolu ve otoyolla da İstanbul ve Ankara'ya ulaşılacak. Türkiye'nin yükleri burada toplanıp dağıtılacak ve Ege'deki birçok organize sanayi bölgesi lojistik hatta bağlanacak. Depolamadan paketlemeye taşımacılığın bütün türlerinin aynı yerde hizmet vermesi, şehir merkezine daha az araba girmesini ve İzmir’in trafik yükünün azalmasını sağlayacak. Şehir merkezindeki depolara ve istifleme alanlarına ihtiyaç kalmayacak. Sanayici depolama masrafından kurtulacak, konforlu taşıma daha ucuza yapılacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.