İsviçreli Turizmciler İzmir'i Tanımaya Geliyor

İsviçreli Turizmciler İzmir'i Tanımaya Geliyor

İzmir, Avrupa’nın önde gelen seyahat acentesi birliklerinden İsviçre Seyahat Acenteleri Birliği (SRV) yetkililerini misafir edecek.

İzmir, Avrupa’nın önde gelen seyahat acentesi birliklerinden İsviçre Seyahat Acenteleri Birliği (SRV) yetkililerini misafir edecek. Bir dizi toplantı ve gezi programıyla 8-11 Kasım 2013 arasında temaslarda bulunacak olan yetkililer, EXPO 2020 aday şehri İzmir’i yakından tanıma imkanı bulacak. Misafirleri İzmir Valiliği, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ağırlayacak.

konu hakkında açıklama yapan ETİK Başkanı Mehmet İşler, 230 kadar İsviçreli delegenin ağırlanacağı organizasyonla İzmir’in tanıtımına büyük katkı sağlanacağını söyledi. İzmir’in Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle üstlenmiş olduğu bu büyük evsahipliğinin kritik EXPO sürecinde son derece önemli olduğunu belirten İşler, böylelikle İzmir ve Ege Bölgesi’nin turizm potansiyelini öne taşıyıp Türkiye turizm pastasından daha fazla pay alınabileceğini ifade etti. ETİK olarak EXPO 2020 aday şehri İzmir’in tanıtımına hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayarak, “Ege’nin kültür, tarih, deniz, gastronomi, inanç, sağlık ve termal turizmini İsviçreli acentecilere ve turizm elçilerine yakından tanıtacak olmamızdan dolayı büyük memnuniyet ve heyecan duymaktayız. Diğer Avrupa ülkeleri tarafından takip ve taklit edilen İsviçre ile bağlarımızı güçlendirecek bu kongreyle İzmir’in pazarlamasını daha etkili yapma şansımız da olacak.” dedi.

İsviçreli acenteciler, programlarının ilk gününde şehir turu yapıp vapurla İzmir Körfezi'nde dolaşacak. İkinci gün Bergama Akropol ve Foça’yı ziyaret edecekler, üçüncü gün Selçuk Efes turuyla bölgeyi yakından tanıyacaklar. Son günü Çeşme gezisiyle noktalayacak olan İsviçreli turizmciler, akşam saatlerinde şehirden ayrılacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.