İstihdam, Kariyer Ve Girişimcilik Fuarı Açıldı

İstihdam, Kariyer Ve Girişimcilik Fuarı Açıldı

Trabzon’da, İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Fuarı açıldı.

Trabzon’da, İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Fuarı açıldı.

    Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen ve 3 gün sürecek olan fuarın açılışına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu, çeşitli kurum kuruluşlar ile meslek odalarının temsilcilerinin yanı sıra işadamları katıldı.

    Valisi Öz, açılışta yaptığı konuşmada, bölgedeki istidam sorunlarına değinerek, “Bugün dünyada en önemli değerlerden birsi ekonomi, ekonominin temeli üretim ve üretimin temelinde de işgücü vazgeçilmez durumdadır. Bu gün artık iş gücünün işsizliğin, istihdamın bütün boyutları ile değerlendirildiği ve işgücünün kalitesinin geliştirilmesinin yetişmiş işgücüne sahip ülkelerin dünya ekonomisinde söz sahibi olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Her ne kadar bilgi çağına gelmiş olsak da iş gücü kalitesi bu seviyeye gelmedikçe bu teknolojide yeterince yararlanmamız ve üretim kapasitemizi geliştirmemiz mümkün değildir. İlimizde geleneksel olan tarım hayvancılık ve balıkçılık konusunda belli bir iş gücü kapasitesi ile istihdam ediyoruz. Ancak hem birim alandan verimi hem de iş verimini sağlamak için kaliteyi ve işletme yapısını ele almakta ve birim alandan daha fazla verim alacak çalışmaları gerçekleştirmekte fayda var.” dedi.

    İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı İnciroğlu da, genç işsiz oranının yüksek olduğu bölgede yapılan etkililiğin istihdama katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi. Küresel krizin en belirgin olduğu yerin iş gücü piyasası olduğuna dikkat çeken İnciroğlu, şöyle devam etti: “Hızla daralan küresel talep başta sanayi sektöründe olmak üzere üretimin gerilmesine sebep olarak belirsizliklere ortaya çıkararak işsizliğe sebep olmaktadır. 2009 yılında ekonomik faaliyetlerde ortaya çıkan iyileşmeyle birlikte istihdamda beklen hızlı toparlanma yüzde 14 işsizlik oranını 2013 yılında yüzde 9.3’e indirmiştir. Trabzon’un da içinde bulunduğu Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 2012 yılı verilerine göre işsizlik oranları yüzde 6,3 tür. Türkiye ortalaması yüzde 9.3 olduğuna göre bölgedeki iş gücüne katım oranı da yüzde 55,5’tir. Yani Türkiye ortalamasına göre Karadeniz’de özellikle Trabzon’da iş gücüne katılım oranı daha yüksektir. İşsizlik oranını Türkiye ortalamasının altında olmasına rağmen maalesef bölgemizde genç işsiz oranı yüksek. O vesileyle bu fuarın bölgemizde gerçekleştirilmesi genç işsizliği azaltma adına büyük önem arz etmektedir.”

    Konuşmalarından ardından açılış kurdelesini kesen Vali Öz ve beraberindekiler, stantları gezdi. 3 gün sürecek fuarda iş arzı ve iş talebinin buluşturulması, gençleri girişimcilik ve kariyer konusunda bilgiler verilmesi planlanıyor. Bu sayede de bölgenin işsizlik oranının azaltılması hedefleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.