İso Başkanı’ndan Sanayi Rakamları Yorumu: Yüzde 4 Büyüme Hedefine Yaklaşıyoruz

İso Başkanı’ndan Sanayi Rakamları Yorumu: Yüzde 4 Büyüme Hedefine Yaklaşıyoruz

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Eylül ayı sanayi rakamlarını olumlu buldu.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Eylül ayı sanayi rakamlarını olumlu buldu. Anılan ayda üretimin yüzde 5,8 arttığına işaret eden Bahçıvan, “Bu durum, senenin tamamı için belirlenen yüzde 4 büyüme hedefine yaklaştığımızı ortaya koyuyor.” dedi.


Erdal Bahçıvan, sanayi rakamları ile ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Ağustos ayında sanayi üretimi verileri ilan edildiğinde olumsuz beyanlara karşı biz alt kırılmalara bakılmasını önerdik. Bu kırılmalarda gelecek aylara dair iyimser olmamızı gerektirecek veriler olduğunu vurguladık. Son olarak açıklanan ve toplam sanayi üretiminde yüzde 5,8 artışı ilan eden Eylül ayı verilerini bizim bu anlayışımızı onaylayan olumlu bir durum olarak yorumluyoruz.

Eylül ayında sanayi üretiminde görülen artış bize önemli şeyler aktarmaktadır. Birincisi, Türkiye ekonomisinin bu sene hedeflenen yüzde 4’e yakın büyümeye yaklaşmış olduğudur. İkincisi ve belki de daha da önemlisi ise şudur; sanayicimiz, dünya ekonomilerinin toparlanmamasına rağmen elinde bulunan tüm imkanları en optimum ve enerjik şekilde kullanarak, bu büyüme hedefi için Türkiye’ye hakiki bir katkı sunmaktadır.

Biz sanayicilerin hep dile getirdiği ve beklediğimiz tamamlayıcı teşviklerin hayata geçirilmesi halinde sanayinin büyüme performansının Türkiye büyümesine çok daha güçlü oranda katkı yapacağını vurgulamalıyım. Bilhassa senelik sermaye malı üretimine dikkat edilmesi gerekiyor. Bu endeks senelik olarak yüzde 15’i aşkın artmıştır. Burada aylık artış da en iyi seviye olan yüzde 9’a yakındır. Yine taşıtlarda 2013’ün ilk 9 ayında yüzde 9’luk artışın da altı çizilmelidir. Bu ve açıklanan son verilerin tamamı incelendiğinde, artış ivmesinin senenin son çeyreğinde de aynı paralelde devam edeceğini savunabiliriz.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.