Muammer Çelik

Muammer Çelik

İslam gözlüğü ile bakmak

İslam gözlüğü ile bakmak

Olaylara İslam gözlüğü ile bakmak ya da bu gözlüğü takmadan , İslam dışı dünyevi ve materyalist bir gözlükle bakmak farklı bir şeydir. Bir Müslüman olarak tabii ki İslam, Kur'an gözlüğüyle bakmamız icap etmektedir. Ama televizyonlarda birkaç ne idiği belirsiz insanın değerlendirmesi gibi olmamalıdır. Çünkü onlar AK Parti Müslümanlığı dediğimiz adı Müslüman sanı gayri İslam olan bir yapıya sahipler. Maalesef bu hastalıklı damar Osmanlı'nın çöküşündeki batı ile İslam’ı eşit düzeyde birleştirip birbirine entegre etmek isteyen batıcı grubun inancıdır. Daha sonra Bu zihniyet DP ile AP ile ANAP ve AKP ile devam etmiştir.

Biz onlar gibi Müslümanların Şehit edilişini, çoluk- çocuğun perişan oluşunu güle-eğlene, duygusuzca değerlendiremeyiz. Öyle din dışı aileyi kökten yıkan nikahsız yaşamayı (hayasızlığı) iyi göstermeye çalışan Kanal 7 dizileri ile Filistin Şehitleri bu kanalda ağıza bile alınmamalıdır.

Hele bir grup var ki Allah şerlerinden emin eylesin. Ben; aslında topluca grup, köy, ırk, mezhep, meşrep eleştirisine karşıyım. Nevarki bu şuursuz grup her meseleyi Kur'an’a, Hadise, fıkha ve İslam tarihine, (Asrı saadete) ters değerlendiriyorlar. Üstelik sarıklı cübbeliler de!. Bir gün otursalar da: “Yahu biz ne dedik, ne diyoruz? Diye bir baksalar yanlışlarını görecekler. Ama o da nasip meselesi...

Neyse Allah'ın izni inayetiyle bu İsrail çok yakın bir zamanda tarihten silinip bitip gidecek. Bu benim temennimdir. Ama temennimin ötesinde bazı değerlendirmelerimiz var:

1. İsrail; kudurmuş köpek gibi her tarafa birden saldırıyor. İnşallah bu onun sonu demektir. Güçler birleşecek; El Kassam Tugayları tek kalıyorlardı. şimdi el Kassam, Batı Şeria, Lübnan Hizbullah’ı, Yemenli Müslümanlar hep beraber saldırıp bu kafirin işini bitirecekler inşallah. Bir tek şart var: Hepsi aynı anda sağdan, soldan, arkadan ,önden saldırmaları gerekir. (Not İsrail'in yanında olanları sayıp da moralimiz bozulmasın Maalesef, maalesef, maalesef!?.

2.İsrail; hava savaşında güçlüdür; kara cephe savaşında her zaman başarısızdır. Lübnan'a karadan saldırması onun sonu olacaktır. Sırtlan ininden çıktı hemen fırsat geçirmeden gebertmek lazım. Bunun daha önce yaşanmış örneği de var. Ayrıca Kur'an'ın tarif ettiği Peygamberimiz(sav)in uyguladığı savaş göğüs-göğüse kara savaşıdır. Her savaşı da%95 Müslümanlar kazanmıştır.

3. İsrail; savaşın ilk esnasında yenilgiler, leşler ve esirler olunca iç karışıklık artacak ve tükenecektir.

4. Bu kadar zulüm, ölüm, azgınlık karşısında mutlaka bir yiğit Davut, Selahattin’inin çıkması an meselesidir. Tabii ki şehitler ve zarar görenlerde olacaktır.

5. İnşallah ümit ediyoruz ki Ehli Sünnet (Sözde Ehli Sünnet) dünyası da bu savaşta İsrail'e değil de Gazzeli Müslümanlara destek verirlerse ki; ufacık bir kıvılcımla bir anda hepsi harekete geçip İsrail kafirini aç- susuz, petrolsüz, doğalgazsız, demir-çeliksiz bırakırlarsa; o, tükenip, geberip gidecek.

Ne zaman?

En yakın zamanda. Ben Ümit ediyor ve bekliyorum, biiznillah, biilmillah, binasrillah, bikeramillah...

Not: Bu yazıyı yazdığımda daha henüz İran İsrail’e füzeleri atmamıştı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Muammer Çelik Arşivi
SON YAZILAR