İş Bankası Satranç Ligi tamamlandı

İş Bankası Satranç Ligi tamamlandı

2010-2011 Türkiye İş Bankası Satranç Ligi, İSEK Aquamatch Spor Kulübünün şampiyonluğuyla tamamlandı

2010-2011 Türkiye İş Bankası Satranç Ligi, İSEK Aquamatch Spor Kulübü’nün şampiyonluğuyla tamamlandı. 27 Haziran’da Konya’da başlayan 2010 - 2011 Türkiye İş Bankası Satranç Ligi müsabakalarına, İstanbul, Denizli, Bursa, Mersin, Manisa, Adana, Ankara, Antalya’dan 14 kulüp ve 227 sporcu katıldı. 35 büyükusta, 2 bayan büyükusta, 20 uluslar arası, 8 kadın uluslar arası usta, 17 FIDE Ustası, 1 bayan FIDE ustası, 5 usta adayı ve 2 bayan usta adayı olmak üzere 89 unvanlı sporcu yarıştı.

Ligin son turu olan 13. turda İSEK Aquamatch Spor Kulübü şampiyonluğunu ilan etti. Yapı Kredi Spor Kulübü ikinci, Adana Truva Satranç Kulübü üçüncü oldu. Müsabakaların ardından düzenlenen kapanış töreninde konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, 30 yılı aşkın süredir satrancın içerisinde olduğunu, bu yılki kadar çekişmeli ve güzel müsabakaların olduğu bir lig görmediğini söyledi. Bu tablonun satranç sporunun Türkiye’de geldiği yeri gösterdiğini belirten Yazıcı, 6 yıl önce bütün kulüplerin karşı çıkmasına rağmen 14 yaş masasını kurarak alt yapıdan sporcular yetişmesini sağladıklarını kaydetti.

Kurdukları komisyon ile satranç liginin formatında değişiklik yapacaklarını ve kadın satrancında adım atacaklarını anlatan Yazıcı, “Komisyon çalışacak ve ligimizin formatıyla ilgili çok kısa sürede hepimizi bilgilendirecek. Umuyoruz ki, özellikle 16 ve 14 yaş masalarından mezun olan yaşlarla ilgili sporcularımıza yer açabileceğimiz bir format olacak. Böylece özellikle kadın satrancında daha da belirgin adımlar atmayı düşünüyoruz. Türk satrancında son 5-6 yılda madalya sayısındaki artışın arkasında ligimizde sporcuların büyük ustalarla omuz omuza, profesyonelliği izleyerek mücadele etmesine bağlıyorum” dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Yazıcı, futboldaki şike ve teşvik primi iddialarına da değinip, satrançta böyle bir şeye asla izin vermeyeceklerini dile getirerek, “Sponsorumuz bizimle 6 yıl önce sponsorluk anlaşmasını yaptıktan sonra ertesi gün futbol milli takım ana sponsorluk sözleşmesini iptal etti. Sponsorumuzun ne kadar öngörülü olduğunu, satranç sporunu bugün getirdiği noktayı hepimiz görüyoruz. Bugün futbolda olan hepimizin üzüldüğü olayın satranç sporunda olmaması bize çok büyük mutluluk veriyor. Asla da böyle bir şey olmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından sponsor Türkiye İş Bankası’na plaket, en iyi puanı alan sporcular ile takımlarına madalyaları ve kupa verildi.

Öte yandan 2010-2011 Türkiye Kulüpler Şampiyonasında finale bir adım kala nefesler tutuldu. Türkiye İş Bankası Ligi’ne çıkma mücadelesinde ilk üçe girmeye çalışan takımlar son kez oynayacaklar. Oynanan 8. turda Antalya Çallı Spor Kulübü-Kahramanmaraş Belediye Spor Kulübünü 6 - 2 yendi. İkinci masada oynayan Ceyhan Belediye Spor Kulübü ve Moda Spor Kulübü karşılaşmadan berabere ayrıldılar. Üçüncü masada ise tekrar çıkışa geçen Erbakır Spor Kulübü-Dobruca Spor Kulübü’nü 4,5 - 3,5 yenerek iddiasını sürdürdü. Bugün oynanan 8. turun ardından Antalya Çallı Spor Kulübü (14P), Ceyhan Belediye Spor Kulübü(13), Moda Spor Kulübü(12) ilk üç sırayı paylaştılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.