İnternet Alışverişlerinde Eve Teslim Dönemi Sona Erebilir

İnternet Alışverişlerinde Eve Teslim Dönemi Sona Erebilir

İnternetten yapılan alışverişlerde paketleri dağıtan şirketler sundukları hizmetlerde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

İnternetten yapılan alışverişlerde paketleri dağıtan şirketler sundukları hizmetlerde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Plan hayata geçerse, paketler artık adrese gelmeyecek, belirli dağıtım noktalarında müşteri tarafından alınacak.

Almanya’da hızla büyüyen online alışverişler dağıtım şirketlerine pahalıya mal oluyor. Müşterilerin evlerine kadar giden paketlerin büyük kısmı “adreste bulunamayan müşteri” nedeniyle geri dönerken, maliyete düşürmek isteyen dağıtım şirketleri “paket istasyonları” adı verilen dağıtım noktalarına yönelmeye başladı.

Welt gazetesinde yer alan habere göre, her üç paket sevkiyatından ikisi, “müşteri adreste bulunamadı” ibaresiyle dağıtım şirketinin deposuna geri dönüyor. Bu ise hem şirketin iş yükünü artırıyor, hem de giderlerini yükseltiyor. Artan iş yükünün önüne geçebilmek ve maliyetleri kısabilmek amacıyla dağıtım şirketleri artık “paket istasyonları” adı verilen dağıtım notları üzerinden çalışmak istiyorlar. Böylelikle “adreste bulanamayan müşteri” ibaresi kalkacak ve alış veriş yapanlar bizzat dağıtım noktalarına giderek paketlerini buradan alacak.

“SİSTEM İSKANDİNAVYA’DA İŞLİYOR”

GLS Dağıtım Şirketi’nin Şefi Rico Back, İskandinavya’da söz konusu sistemin çok iyi işlediğini ve kendilerinin de bu sisteme geçmeye hazırlandıklarını kaydetti.

Alman posta şirketi Deutsche Post ve anlaşmalı olduğu bazı dağıtım şirketleri halihazırda bu sistemi kısmen uyguluyor. Müşteri adreste bulunamadığı takdirde, paket en yakın posta merkezine bırakılıyor ve müşterinin paketi buradan alması isteniyor. Belirli bir süre paket bu postaneden alınmaz ise, satıcıya geri iade ediliyor.

Yaklaşan Noel alış veriş sezonuyla birlikte giderek daha fazla iş yükü altında kalacaklarını söyleyen DPD’nin patronu Arnold Schroven de gazeteye yaptığı açıklamada “Eğer ‘paketshoplar’ adını verdiğimiz bu sisteme geçebilirsek biz de daha fazla giderden kurtulmuş oluruz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan paket dağıtım hizmeti veren personelin çalışma koşullarından şikayetçi oldukları da belirtiliyor. Uzun çalışma saatleri, yoğun çalışma temposu, ağır yük ve düşük ücretten şikayet eden paket dağıtıcıları, durumlarının düzeltilmesini istiyor. İnternet alışverişlerine bağlı olarak hızla büyüyen sektörde personel ihtiyacı da had safhada. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.