İlk etap, Özle İdareli Kürşat Okkanın

İlk etap, Özle İdareli Kürşat Okkanın

Sivas'ta, merhum Muhsin Yazıcıoğlu anısına düzenlenen ''3. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu'' tüm hızıyla sürüyor

 Cumhuriyet Meydanı-İnönü Bulvarı-İstasyon Caddesi-4 İşletme Kavşağı arasındaki 2,5 kilometrelik parkurda 14 turu kapsayan kriter yum yarışına, toplam 130 sporcu katıldı. Konya İl Özel İdarespor'dan Mücahit Kürşat Okka, 35 kilometrelik etabı 54 dakika 24 saniyede tamamlayarak birinci oldu. Yarışı, Kazakistan'dan Grigory Shtein ikinci sırada, aynı ülkeden Magomed Magomedov ise üçüncü sırada tamamladı.
Yarışta dereceye giren 3 sporcuya madalyaları Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal ve Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Günal Genç tarafından verildi. Birinci Mücahit Okka ayrıca sarı mayonun sahibi oldu. Grigory Shtein ise hem kırmızı hem de mavi mayoyu kazandı. Shtein'in mavi mayosu takım arkadaşı Magomedov'a takdim edildi. 4 gün sürecek olan bisiklet turu, yarın saat 19.00'da Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.
2. TUR KAZAKİSTANLI SPORCU DİMİTRY RİVE’NİN
 “3. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu” kapsamında yapılan Sivas-Hafik yol yarışında, birinciliği Kazakistanlı sporcu Dimitry Rive elde etti. Sivas kent merkezinde dün yapılan 35 kilometrelik kriteryum yarışı ile başlayan 3. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu’nun 2. etabında Sivas-Hafik yol yarışı gerçekleştirildi. Yarışın startı, Mevlana Caddesi’ndeki Türk Telekom Binası önünden verildi. 2. etap yarışına, ilk yarışta olduğu gibi 8’i yabancı olmak üzere 25 takımdan toplam 130 sporcu katıldı. Sivas-Erzincan karayolunun Sivas-Hafik bölümünde, 75 kilometrelik parkurda gerçekleşen yarış, çekişmeli anlara sahne oldu.
Bitiş çizgisine, Kazakistanlı sporcular Dimitry Rive ve Yerlan Pernebekon birlikte girdi. Etabı 1 saat, 52 dakika, 8 saniyede tamamlayan Kazakistanlı sporcu Dimitry Rive birinci oldu. Kazakistanlı Yerlan Pernebekon, 1 saat, 52 dakika, 9 saniyelik derecesiyle ikinciliği, Bolu Gençlik Merkezi sporcularından Bayram Burak Erol ise 1 saat, 53 dakika, 25 saniyelik derecesiyle üçüncülüğü elde etti. Dereceye giren 3 sporcuya madalyalarını, Sivas Belediye Başkan Yardımcıları Yılmaz Uysal ve Mehmet Avcı ile Bisiklet Federasyonu yetkilisi Günal Genç takdim etti. Bu arada, yarışın startı verildikten kısa bir süre sonra sporculardan Emre Çeviker, başka bir sporcunun bisikletiyle çarpıştıktan sonra yere düştü. Diğer sporcu yarışa devam ederken, Alanya Doğa Spor Kulübü sporcusu Çeviker yarışa devam edemedi. Yarış alanında hazır bulunan ambulansla hastaneye kaldırılan Çeviker’in kolunun kırıldığı belirtildi. Çeviker’in, hastanedeki tedavisinin ardından kaldığı yurda götürüldüğü kaydedildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.