İftar buluşmaları ve Kitap Günleri
Para yoktu, mecbur kaldı,... Ne denirse denilsin Uğur İbrahim Altay’ın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programlarını ve Rahmet akşamları etkinliklerini iptal ettiklerini açıklaması takdire şayan bir harekettir. İkinci adımda Başkan Altay dernek, vakıf, kurum özel iftar davetlerine katılmayacağını ifade ederek bir kez daha takdir kazandı. ‘Enerjimizi sosyal yardımlaşmaya ayrıcağız’ Ne güzel.
İkinci mesaj çok önemli. Merhaba Gazetesi olarak sadece Ramazan ayı önceleri değil her zaman israfa dur denilmesi gerektiğini, davet sofralarında muhtaçlara yer açılması gerektiğini ifade ediyoruz. Kurumlar, STK’lar artık şaşaalı iftar davetlerinden vazgeçmeli. Bizler de basın mensupları olarak bu davetlere mecburen katıldığımız için o sofralarda yaşanan israfa şahit oluyoruz.
Bir gazeteci olarak iki anımı da anlatmadan geçemeyeceğim.
Birkaç yıl önce ‘heyecanımızın olduğu vakitler’de Yazı işlerimizle organize olarak gelen tüm davetlere katılmaya çalışıyorduk. Ramazan’ın ilk günü de Valilik iftar programı düzenlemişti! Abartısız söylüyorum, iftar haberlerini atlamayalım diye Ramazan’ın ilk 10 günü evimde iftar yapamamıştım.
İkinci hatıram ise geçen yıldan... Yine Ramazan’ın ilk günü, Büyükşehir Belediyesi iftar programı düzenlemiş. Geçen senelerin tecrübesi ile ‘İlk gün iftar programı mı olur diyerek, evimde iftarı tercih etmiştim. (Her ne olursa olsun evdeki bir tas çorbanın lezzetini veremez) Ertesi gün iftara katılan gazeteci arkadaşların yemek yemek için büyük rezillik yaşadığını öğrenmiş, beraber tebessüm etmiştik.
Ertesi günlerde de aynı organizasyon firmasının verdiği mahalle iftarlarında zehirlenme vakaları yaşanmıştı.
**2018 yılı iftar organizasyonu ihalesinin yaklaşık 5 milyon lira olduğunu da ilave edeyim.
KONYA’YA KALİTELİ BİR KİTAP FUARI LAZIM
Sanırım düzenledikleri bir kitap çekilişi ile Twitter hesaplarını takip etmiştim “Kocaeli Kitap Fuarı”nın. Konya’dan birine kendilerini takip ettirebilmişler.
Fuar dün tamamlandı. Buradan tebrik de etmiş olalım, sosyal medya hesaplarını çok aktif kullandılar. Özel etkinlikler, röportajlar usta bir şekilde insanlara sunuldu. Fuara bir rağbet oluşmuşsa, payları büyüktür. Göründüğü kadarıyla büyük bir ilgi vardı fuara.
Bizim Konya’da düzenlenen Kitap Günleri ile karşılaştırınca 2 sınıf daha üst seviyedeydi. Hatta Twitter hesabımdan da paylaştım. “Kocaeli Kitap Fuarı Konya’ya örnek olsun” dedim.
Derme çatma çadırlardan, Mevlana Kültür Merkezi’ne geçildi, güzel oldu ama geçen senelerde eksiği çoktu bizim kitap fuarımızın.
Bu konu ile ilgili geçen senelerde özellikle ilgilendim. Konyalılar’dan, özellikle öğrencilerden büyük beklenti var. Geçtiğimiz yıllarda yapılacak, yapılmayacak tartışmaları bile olmuştu maalesef.
Bu yıl Konya Kitap Günleri’nin Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenleneceğini duydum. Geçen senelerde sanki yapmış olmuş olmak için yapılıyor gibi hissettim. Umarım bu yıl öyle olmaz. En az Kocaeli’ndeki fuar kadar kaliteli bir kitap fuarı bekliyoruz.
Bundan sonra daha sık görüşeceğiz. Mübarek Ramazan hakkımızda, hakkınızda hayırlara vesile olur inşallah...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.