Hâlid Şen

Hâlid Şen

STK Platformu’na Kat mı Çıkılıyor?

STK Platformu’na Kat mı Çıkılıyor?

Geçtiğimiz gün, gelen bir davet üzerine Konya Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu’nun yeni yönetiminin tanıtım toplantısına, gazeteden arkadaşlarla katıldım. Bir işim olduğu için soru-cevap bölümünün yarısında ayrılmak zorunda kaldım. Adem Ceylan ve yönetimine hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Platformu daha iyi bir noktaya taşıyacaklarını düşünüyorum.

STK Platformu genellikle yaptığı açıklamalar ile gündeme geliyor. Bir dönem yaptıkları siyasi açıklamalar ise, tarafsızlığına ve güvenilirliğine gölge düşürdü.

Tanıtım toplantısında her şey rutin giderken görevi devreden Önder Kutlu Hoca, bir “Üst Kurul” kurulduğunu, bu kurulda platformun eski başkanlarının, Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun’un ve birkaç ismin daha yer alacağını söyledi. Kalabalık bir yönetim kurulu var ve bu listede her çeşit ve görüşten STK’lar var. Bu üst kurulun görevi neydi?

Muhabirimiz Sait Çelik, Ali Rıza Demircan’ın çirkin iftiralarına neden sessiz kalındığını ve bu üst kurulun görev ve yetkilerinin ne olacağını sordu. “Konumuz üst kurul. Gelen cevaba göre henüz ortada bir şey yok. Önümüzdeki günlerde internet sitemizde açıklayacağız” denildi. Tahmin ettiğim gibi.

Bir derneğin, vakfın üst kurul kurması bizi ilgilendirmez fakat siz bu platform ile şehrin büyük çoğunluğunu temsil eden STK’ları kucaklayacağınızı iddia ediyorsanız, gölge bir yönetim gibi içinde siyasilerin de olduğu farklı bir yönetim oluşturmanız çok şık olmaz. Gönül birlikteliği de sağlayamazsınız.

Birlik olmak güzel. Özellikle de şehrimiz üzerine planlar yapıldığı, iftiralar atıldığı bu dönemde...

Ucu kime dokunacağına bakılmadan şehrin ve Müslümanların faydasına ortak hareket etmek çok önemli. Selametle...

resim-1-1-002.jpg

DERLİ TOPLU BİR BİT PAZARI LAZIM

Bir sosyal medya paylaşımından alıntı: “Yıllardır bu eski garajdaki bit pazarıyla alakalı paylaşım yapıp belediyemizden ricada bulunuyoruz! Bir gün bir pazar sabahı gidin bu pazara girin ve neler göreceksiniz bi bakın. Tozun toprağın üstüne bir çuval sermiş 70 yaşında bir amca çöpten bulduğu hurdadan topladığı senin benim beğenmediğim şarj etmiyor diye çöpe attığım şarj aletlerini koymuş 2-3 TL’ye satarım da bir ekmek parası çıkarır mıyım diye soğukta, sıcakta bekliyor. Bir teyze torun torba sevecek yaştayken gelmiş bir bez parçası sermiş evde ördüğü örgüyü satarım da eve ekmek götürebilir miyim diye bekliyor. Bir amca resimlerde de var ekmek parası için tezgahının üstünde namaz kılıyor. Anlatmayla bitmeyecek hikayeler bu pazarda var bu insanlar soğuk sıcak gelip üç beş kuruş sebeplenme derdinde, Gelin bunlara daha güzel bir alan oluşturalım tozun toprağın içinde o şartlarda zorlanmasınlar daha nizami daha düzgün bir ortamda ekmeklerini kovalasınlar.”

Şehrimizde bir süredir Melikşah Pazarı’nda antika pazarı kuruluyor. Bu tür organizasyonları bazı şehirlerde görüp imrenirdik. Benzer bir uygulamanın yukarıda da alıntıladığım “Bit pazarı” konusunda da yapılması lazım. Antika özelliği olmayan eski eşyaların satıldığı derli toplu bir bit pazarı şehrimize yakışır.

HALI SAHA ÜCRETİ 500 LİRAYA DAYANDI

Konya genelinde halı sahalar bir süre önce 1,5 saatten 1 saate indirildi. Bu hali ile 380 liraya kiralanabiliyordu. Yılbaşı ile birlikte 490 liraya çıkarılmış. Belki bazı sahalarda daha pahalı. Eskiden belediyelerimiz halı sahaları elinde tutuyor, uygun fiyatlara hizmet sunuyordu. Gençlerin spor yapması lazım. Şimdi ise yap, özele devret modelinde çalışılıyor. Haftada 2 saat halı saha maçı yapayım diyen bir genç sadece halı saha ücreti için aylık 300 lira para ayırmak zorunda. Belediyelerimiz gençler için güzel projeler yapıyor. Halı saha ücretleri için de bir destekleme yapsa nasıl olur?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Hâlid Şen Arşivi