İdç Başkanı Şahin: Üretimin Geldiği Nokta Büyük Başarı

İdç Başkanı Şahin: Üretimin Geldiği Nokta Büyük Başarı

İzmir Demir Çelik A.Ş. (İDÇ) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin, İDÇ ve grup şirketlerinin geldiği noktadan gurur duyduğunu belirterek, başarının altında çalışkan personel ve çağdaş yönetim prensipleriyle görev yapan profesyonel yöneticilerin imzasının b.

İzmir Demir Çelik A.Ş. (İDÇ) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin, İDÇ ve grup şirketlerinin geldiği noktadan gurur duyduğunu belirterek, başarının altında çalışkan personel ve çağdaş yönetim prensipleriyle görev yapan profesyonel yöneticilerin imzasının bulunduğunu söyledi.

    İzmir Demir Çelik, İş Bankası’ndan devralınışının 8 yılını kutladı. Temelleri atılan ve demir çelik sektöründe birçok ilke imza atan İDÇ ve grup şirketleri için devrin gerçekleştiği 17 Ekim 2005 tarihinin önemli bir değişikliğin de başladığı tarih olduğu vurgulayan İDÇ Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin, 38 yıllık firma geçmişinde, söz konusu tarihten itibaren yapılan yatırımlarla üretimin geldiği noktanın büyük bir başarı olduğu belirtti.

    Şahin, İDÇ ve grup şirketlerinin geldiği noktadan gurur duyduğunu belirterek, bu başarının altında çalışkan personeli ve çağdaş yönetim prensipleriyle görev yapan profesyonel yöneticilerin imzasının bulunduğunu ifade eden Şahin, devir işlemlerinin ardından artan üretim kapasiteleri hakkında bilgi verdi. Firmanın Şahin-Koç Çelik Sanayi Anonim Şirketi tarafından devralınmasından sonra 85 ton kapasiteli ocağın 150 tonluk yenisiyle değiştirdiğini, çelikhane binası güçlendirilerek tavan vinçlerinin uygun hale getirildiği bilgisini veren Şahin, “Daha büyük kütük kesitlerinin üretimine yönelik yüksek kapasiteli yeni bir kontinü döküm makinesi ile 4000 metreküplük ek oksijen tesisi yapıldı. Kapasite geliştirilirken çevreye duyarlı davranılarak toz toplama tesisleri ile diğer arıtma tesisleri, gelişen çevre standartlarına uygun şekilde modernize edilmiş, 200 bin tona yakın kapasiteye sahip kapalı hurda holü yapılarak, hurda eleği ve makası devreye alınmıştır. Mamullerin yüklenilmesinde istenilen tonaja ulaşmak için mamul holleri ilave edilmiş, bu yatırımlarla yıllık çelikhane kapasitesi 850 bin tondan 1 milyon 500 bin tona, yıllık haddehane kapasitesi 750 bin tondan 950 bin tona çıkartılmıştır.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.