Hollanda'nın gündemi Guus Hiddink

Hollanda'nın gündemi Guus Hiddink

Hollanda medyası, Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye ile Hollanda'nın aynı gruba düşmesine geniş yer ayırdı.

Türkiye'nin teknik direktörünün Hollandalı olduğuna vurgu yapan gazete ve televizyonlar haberlerinde, ''Portakallar Hiddink'e karşı'' ifadesine yer verdi.
Hollanda yayın kurumu NOS, ''Portakallar Türkiye ve Macaristan'ı çekti'' başlığını kullanırken, ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi Telegraaf haberi, ''Portakallar Hiddink'e karşı'', AD gazetesi ise ''2014 Dünya Kupası'na giden yolda Portakallar Hiddink'in Türkiyesi'ni çekti'' şeklinde verdi.
Grubun favorisi olarak Hollanda'yı gösteren gazeteler, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) açıkladığı listenin 24. sırasında bulunan Türkiye'nin en güçlü rakipleri olacağına dikkati çekti.
Öte yandan, Hollanda Milli Takımı'nın başarılı oyuncusu Mark van Bommel da grupta favori olduklarını söyledi. Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na gitmeleri gerektiğine işaret eden Van Bommel, ''Kalitemizle kendimizi göstermemiz lazım'' değerlendirmesinde bulundu.
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2014 FIFA Dünya Kupası elemelerinde işlerinin kolay olmayacağını ancak oyuncularına güveninin tam olduğunu söyledi. Hiddink, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde çekilen 2014 FIFA Dünya Kupası elemeleri kuralarıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’nun internet sitesinde yer alan açıklamasında, gruptaki gerçek rakibin Hollanda olacağına dikkati çekerek, “Benim için de ilginç ve zorlu bir kura bu. Son birkaç yılda, hep pozitif sonuçlar getiren iyi ve genç bir kadro oluşturdular. Son dünya kupasında da final oynadılar” diye görüşlerini aktardı. Hollandalı teknik adam, Rusya’nın başındayken 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Estonya ve Andorra ile aynı grupta yer aldıklarını hatırlatarak, “Bu ekiplere karşı çok dikkatli olup, beklenmedik puan kayıpları yaşamamamız gerekiyor. Romanya da Andorra da şu sıralar zor zamanlar geçiriyorlar. Sıralamadaki yerlerini yükseltmek için çaba sarf edeceklerdir” ifadelerini kullandı.
"TÜRKİYE SON DÖNEMDE DÜŞÜŞTE"
Türkiye Milli Futbol Takımı ile Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü yapan ünlü Macar hoca Kalman Meszöly, 2014 Dünya Futbol Şampiyonası grup eleme maçlarında Macaristan ile aynı gruba düşen Türkiye'nin futbolunun düşüşte olduğunu söyledi.Macar spor medyasına açıklamalarda bulunan Meszöly, gruptan Hollanda'nın çıkmasına yüzde yüz gözüyle baktığını, ikincilik için Macaristan'ın Türkiye ve Romanya ile yarışabileceğini, iyi maçlar oynamaları durumunda Macar takımının bu hedefi yakalayabileceğini belirtti. Romanya'nın 1998 yılından bu yana dünya şampiyonasına katılamadığını söyleyen Meszöly ancak Romanya'nın yine de iyi bir takım olduğunu kaydetti.
Türkiye'de futbola olan ilginin hiç bir dünya ülkesinde olmadığını ifade eden Meszöly, Türkiye'nin son 10 yılda ortaya koyduğu başarıların müthiş olduğunu ancak son dönemlerde başarısız sonuçlar da aldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.