Hocalar sağlam sözleşme yapmalı

Hocalar sağlam sözleşme yapmalı

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı İsmail Dilber, sözleşmesi bitmeden gönderilen teknik direktörlere ödenen tazminatların normal olduğunu belirterek, Sözleşmesi bitmeden gönderiyorsan sözleşmeye yazdığın tazminatı da ödersin dedi.

Yaptığı açıklamada, Beşiktaş’ın Del Bosque’yi gönderdikten sonra tazminatı ödememek için uzun süre uğraştığını, ancak fazlasıyla ödemek zorunda kaldığını, Fenerbahçe’nin de Aragones’e, sözleşmesi tamamlanmadan gönderildiği için tazminat ödeyeceğini kaydeden TÜFAD Başkanı Dilber, “Chelsea gönderince ödüyorsa, Barcelona ödüyorsa Beşiktaş da ödeyecek, Fenerbahçe de ödeyecek. Dünyanın her yerinde bu böyle” diye konuştu.

Türkiye’de geçen sezon 1 tane yabancı teknik direktörün görev yaptığını, ancak bu sayının önümüzdeki sezon 6 olacak gibi göründüğünü kaydeden Dilber, şöyle devam etti: “Türkiye’de son 10-15 yıldır aynı teknik direktörler değişik takımlarda görev aldı. Türk kulüpler de artık bu isimleri ilk planda düşünmüyor, fakat yeni, alttan gelen teknik direktörlere de güvenmiyorlar. Barcelona’ya özeniyoruz, ama Barcelona’nın yaptığı gibi gençlere, yeni isimlere takımları emanet etmiyoruz. ‘Hep aynı isimler, başka teknik direktör yok mu’ deniyor. Daum mu yeni, neyin yenisi Daum? Gençlerbirliği’nin anlaştığı, Ankaraspor’un anlaştığı Almanlar mı yeni? Bu isimler de geldikleri ülkede çalışmıyorlar mıydı?” 

SAĞLAM SÖZLEŞME YAPIN DİYORUZ

Yerli teknik direktörlere “sağlam sözleşme yapın” telkininde bulunduklarını, ancak sözleşme yükümlülükleri konusunda sorun çıktığında da aracı olduklarını söyleyen TÜFAD Başkanı İsmail Dilber, şunları söyledi: “Arkadaşlara sözleşmelerinizi ‘sağlam’ yapın diyoruz, ancak sözleşme fesihlerinde sıkıntılar çıkabiliyor. Bu durumda da biz olsun, Federasyondan yetkililer olsun, hatırı sayılır kimseler olsun aracı oluyoruz. Teknik direktörleri sözleşmelerinden doğan haklarını almamaları konusunda aslında yanıltmış oluyoruz, ama ne yapacaksın burası Türkiye... Aslında yerliler de yabancı teknik direktörler gibi paralarını almalılar. Ayrıca ikili ilişkiler nedeniyle sözleşmelere de her şey yazılmıyor. Bu da teknik direktörler için handikap oluşturuyor.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.