Her İki Şirketten Biri Şirket Sanal Casusluğa Maruz Kalıyor

Her İki Şirketten Biri Şirket Sanal Casusluğa Maruz Kalıyor

Almanya'da orta ve küçük ölçekteki şirketler de casusluk kurbanı oluyor. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Burkhard Freier, şirketlerin bilgisayarlarına sızan casusların birçok kez fark edilmediğini dile getirdi.

Almanya'da orta ve küçük ölçekteki şirketler de casusluk kurbanı oluyor. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Burkhard Freier, şirketlerin bilgisayarlarına sızan casusların birçok kez fark edilmediğini dile getirdi. Freier, “Her iki şirketten biri rakiplerinin sanal casus saldırılarına veya yabancı ülkelerin istihbarat servislerinin ekonomi casusluğuna maruz kalıyor.” dedi.

Özellikle istihbarat servislerinin saldırılarının tehlikeli olduğunun altını çizen Freier, bunların daha çok geleneksel teknik imkanlarını kullandıklarını ve bu tekniklerin farkına varmanın ve önlemenin çok zor olduğunu ifade etti. Freier, şirketlere özel ve önemli bilgilerini internet bağlantısı olmayan bilgisayarlara yüklemelerini tavsiye etti. Özellikle Alman şirketlerinin geliştirdiği teknolojiler patent almak üzereyken casus faaliyetler sebebiyle yok edilebiliyor. Bu ise Almanya’ya büyük miktarda zarara sokabiliyor.

Federal İçişleri Bakanlığı ise, Almanya’da ekonomi casusluğunun 50 milyar Euro’luk zarara yol açtığını tahmin ediyor. Uzmanlar da küçük şirketlerin bu tür bir saldırıya maruz kalmayacaklarını düşündükleri için yeterli güvenliği bilgisayarlarına yüklemediklerini söylüyor.

Uzmanlar ayrıca, her elektronik postanın, telefon görüşmesinin, görüntülü görüşmenin ve faksın bile tehlike altında olduğunu ve tıpkı kurşun kalem ile yazılmış kartpostal gibi içeriğinin değiştirilebileceğini hatırlatıyor. Bu tehlikeyi atlatmanın yolu ise özel programlar ile elektronik posta trafiğini şifrelendirmekten geçiyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.