Henrie Dobie Üniversitesporda

Henrie Dobie Üniversitesporda

Torku Selçuk Üniversitespor, sezon başından bu yana aradığı yabancı oyuncu konusunda mutlu sona ulaştı.

Türkiye liglerinde Beykozspor, Darüşşafaka, TED Kolejliler ve son olarak da Ormanspor formalarını giyen Henrie Dobie guard pozisyonunda görev yapıyor. Ankara’da iki hazırlık maçı oynadıktan sonra Konya’ya dönen sarı-mavili ekip, başantrenör Halil Üner nezaretinde antrenmanlara devam ederken Başkan Yardımcılarından Tayfun Yenikaynak, “Ankara’da oynanan iki hazırlık maçında çoğunluğu yeni oyunculardan kurulu kadromuz, bizlere ortaya koyduğu oyunla umut verdi. Bu sezon bilindiği gibi 2. Lig tek grupta oynanacak ve daha zor maçlar bizi bekliyor. Torku Selçuk Üniversitespor’un hedefi, iki sezondur kapısından döndüğü BEKO Basketbol Ligi’ne mutlaka yükselmektir. Lig maçları başlayıncaya kadar yapacağımız özel maçlarla hazır hale gelmek istiyoruz. Yabancı oyuncu konusunu ise liglerimize yabancı olmayan Henrie Dobie ile çözümledik. Bu oyuncunun takıma büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Türkiye’de adından sıkça söz ettiren ateşli taraftarımızın da desteğiyle, inşallah hedefe ulaşacağız” diye konuştu.
Torku Selçuk Üniversitespor, 21 Eylül Çarşamba günü Mersin’de güçlü Mersin Büyükşehir Belediyespor ile bir hazırlık maçı oynayacak. Daha sonra Uşak’ta bir turnuvaya katılmayı planlayan temsilcimiz görüşmelerini sürdürüyor. 29-30 Eylül’de Bursa’ya gidecek olan sarı-mavili ekip, burada Tofaş ve Final Gençlik ile iki hazırlık maçı daha yapacak.
Sarı-mavililer Ekim’in ilk haftasında başlayacak lige kadar yoğun bir çalışma dönemi geçirecek. İdmanların yanı sıra özel maçlara da ağırlık verilecek. Konya’da özel bir turnuvanın düzenleneceği ve bunun için de rakip arandığı öğrenildi. Lig hazırlıklarının çok iyi gittiğini ve takımın gün geçtikçe form yakaladığını belirten Başkan Yardımcısı Okay Tınkır, “Tecrübeli antrenörümüz Halil Üner’in raporu doğrultusunda çoğu Beko Basketbol Ligi tecrübesi yaşamış önemli takviyeler yaparak güçlü bir kadro oluşturduk” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.