Hayır işlerinde öncü rol oynamıştı

Hayır işlerinde öncü rol oynamıştı

Konya ekonomisine, iş ve eğitim hayatına ciddi katkılar sunan merhum Haşim Bayram, ömrü boyunca Müslümanların her yönüyle güçlü olması için çalıştı.

Kombassan Holding kurucusu, hayır adamı Haşim Bayram, eşinden bir hafta sonra koronaya yenik düşerek, hayatını kaybetti. Bayram'ın vefatı, sevenlerini üzdü. Ülke ve Konya ekonomisine ciddi katkılar sunan Bayram, sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Sevenleri, arkadaşları ve yakınları merhum Haşim Bayram'ı Merhaba Gazetesi'ne anlattı.

HAŞİM BAYRAM SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Eski Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Bayram tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 70 yaşında vefat eden Bayram, öğle namazına müteakip Hacıveyis Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze merasimine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Saadet Partisi YİK Üyesi Lütfi Yalman, Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkafa, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, çok sayıda siyasi, Bayram ailesinin akrabaları, yakınları, dostları, sevenleri ve çok sayıda kişi katıldı. Merhumun cenaze namazını eski il müftüsü Ahmet Poçanoğlu kıldırdı. Merhaba Gazetesi olarak bizler de Haşim Bayram’a Allah’tan rahmet diler, yakınlarına da sabrı- cemil niyaz ederiz.

10-3-1280x720.jpg

1 HAFTA ÖNCE DE EŞİ VEFAT ETMİŞTİ

Merhum Haşim Bayram'ın eşi Emine Bayram da 23 Ekim tarihinde hayatını kaybetmişti. Koronadan dolayı durumu ağırlaşan Bayram çifti daha sonra özel bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Emine Bayram, 23 Ekim tarihinde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Eşi Emine Bayram'ın vefatından 1 hafta sonra durumu daha da kötüleşen Haşim Bayram da hayatını kaybetti.

HAŞİM BAYRAM KİMDİR?

1951 yılında Karaman'da doğan Haşim Bayram, ilk ve orta öğrenimini Kazım Karabekir'de, lise öğrenimini de Akşehir İlköğretim Okulu ve Ankara Yüksek Öğretmen Hazırlık sınıflarında tamamladı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Fizik lisansı, ayrıca Kimya Yüksek Mühendislik öğrenimini tamamladı. Anadolu'nun birçok lisesinde kimya öğretmenliği, sanayii bölge müdür yardımcılığı ve bazı sanayii tesisi ve kuruluşlarında mühendislik yaptı. 1981 yılından sonra özel dershanecilikle ticari hayata atıldı. 1989 yılından itibaren Kombassan kuruluşunu başlattı. Bayram uzun bir dönem Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştü.

10-2-1200x800.jpg

KARAMOLLAOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Haşim Bayram için bir taziye mesajı yayınladı. Karamollaoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski KOMBASSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Bayram’a Cenâb-ı Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.”

FAKİR ÖĞRENCİLERE DESTEK VERDİ

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Lütfi Yalman, “Haşim Hoca çok rahatsızdı. Allah, rahmet eylesin” dedi. Merhumu 1974 yılında tanıdığını hatırlatan Yalman, merhum Bayram'ın mücadele adamı olduğuna dikkat çekti. Bayram'ın ekonomik oluşumlar içine girdiğini söyleyen Yalman, “Samimiyetimiz fazlaydı. Biz, mücadelesine hep şahit olduk. 12 Eylül döneminde öğretmenlik yapıyordu. O süreçte öğretmen olmasına rağmen zulme uğradı ve hademe olarak tayin edildi. Yapılan zorbalıklara rağmen mücadelesinden tek bir geri adım atmadı. Allah, ondan razı olsun. Müslümanların, muhafazakâr camianın her zaman ekonomik olarak güçlü olması gerektiğini söylerdi. Zaten bu nedenle hep ekonomik oluşumlar içine girdi. Müslümanlar güçlü olsun diye halis bir niyetle Kombassan'ı kurdu. Bu işte çok başarı oldu. Şirketle alakalı bazı yanlışlar oldu ama bu yanlışlar merhumun yanlışları olmadı. Biz, Haşim ağabeyin bu dava için ağladına şahit olduk. 28 Şubat döneminde de önünde bir çok engeller oldu. O engelleri birlikte aşma adına da çok mücadele ettik. Belki bu engellerle karşılaşmasaydı Haşim Hoca çok daha güzel ve başarılı işlere imza atacaktı. Haşim Hocanın mükemmel bir zekası ve hafızası vardı. Dersaneler kurdu, başarılı bir öğretmendi. Fakir öğrencilere destekler verdi. Hayır işlerinde hep yer aldı. Gözlerimle gördüm, şahit oldum” şeklinde konuştu.

10-1-1200x800.jpg

UFKU GENİŞ ÖRNEK İSİMLERDEN BİRİYDİ

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Konya'mızın önemli kıymetlerinden, ömrünü üretim, yatırım, istihdam ve başarma tutkusuna adayan ufku geniş örnek isimlerinden Haşim Bayram Hocamızın ebediyete irtihalini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum” dedi.

KONYA İÇİN ÇABASINA ŞAHİDİZ

Helvacızade Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, “Allah rahmet eylesin. Merhum Haşim Bayram büyüğümüz, çok güzel insandı” dedi. Büyükhelvacıgil, daha sonra şunları söyledi: “Biz, Haşim Bayram ağabeyimizin iyiliğine, ülkemiz ve Konya'mız için çabasına şahidiz. Konya için çok kıymetli bir insandı. Konya sanayisine de birçok hayırlı hizmetleri oldu. Böyle kıymetli insanların değeri genelde öldükten sonra anlaşılır. Haşim ağabey unutulmamalı, her yıl ölüm yıldönümünde anılmalı. Konya için yaptıkları da insanlara anlatılmalı. Mekânı cennet olsun.”

ORTAKLI YAPILARIN GELİŞMESİNE KATKI SUNDU

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk ise şunları dile getirdi: “Bizim gençlik yıllarında bir Kimya öğretmeni olarak tanıdık. Kendisinden ders almadık ama lise çağlarında çok iyi bilinen ve tanınan öğretmendi. Ortaklı yapıların, Konya sanayisinin gelişmesine ciddi katkıları oldu. Ülke ve Konya ekonomisinin gelişmesi için de çok mücadele etti. Allah, rahmet eylesin.”

ÇOK AZ UYURDU, ÇOK ÇALIŞIRDI

Komderi Eski Genel Müdürü Veteriner Hekim Birol Mutluer de şöyle konuştu: “Dünyada kıymeti bilinmemiş bir insandı. Benim hocamdı. Omuz omuza çok çalıştık. Hocamla Sudan'a ve birçok yere gittim. Onun gibi çalışan birkaç isim daha olsaydı, çok farklı bir noktada olurduk. Birçok firmanın iyi bir yere gelmesinde Haşim Hocanın katkısı vardı. Konya milliyetçisi bir insandı. Marketçilik ve diğer sektörlerde kalifiyeli eleman yetiştirmede Haşim Hocanın çok emeği vardı. Mücadele adamıydı. Çok az uyurdu. Çok çalışırdı. Korkmazdı, güzel bir adamdı. Allah, rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.”

SAİT ÇELİK

10-5-533x800.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum