Hastane otoparkında kol kırdıran ihmal!

Hastane otoparkında kol kırdıran ihmal!

Konya Şehir Hastanesi’nin kapalı otoparkında sensörlü aydınlatmaların devreye girmemesi yüzünden yere düşen 51 yaşındaki Kutdusi Mermer’in kolu kırıldı. Mermer’in tedavisi ise Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapıldı

Konya Şehir Hastanesi kapalı otoparkında sensörlü aydınlatmaların devreye girmemesi yüzünden kızını ve torununu kontrole getiren 51 yaşındaki Kutdusi Mermer, zemin demirlerine takılarak düştü. Vatandaşların yardımı ile hastanenin acil servisine götürülen Kutdusi Mermer’in tomografi ve röntgen filmleri çekildi. Mermer’in kolu kırık şüphesi ile alçıya alındı. Görevlilerin ‘bizim burada ortopedi doktoru yok”  şeklinde açıklamasının ardından Mermer, ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne nakil edildi. Sol kol dirseğinde kırık tespit edilen Mermer’in tedavisi Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapıldı. Konya Şehir Hastanesi’nde 12 ortopedi uzmanı doktorunun bulunmasına rağmen kendisine her hangi bir müdahalede bulunulmadığını iddia eden Mermer, şunları söyledi: “15 Ekim 2021 tarihinde öğle saatlerinde Konya Şehir Hastanesi’nin otoparkında talihsiz bir kaza yaşadım. Kızımı ve torunumu hastaneye getirmiştim. Sensörlü aydınlatmalar devreye girmeyince yere düştüm. Kolum kırıldı. Bu olayda ihmali olan kişi ve kişilerden şikâyetçi oldum. Aracımın LPG’li olmasından dolayı sürekli açık otoparka park ederdim. o gün güvenlik görevlilerinin kapalı otoparka yönlendirmelerinden aracı kapalı otoparka koydum. Kontrollerimiz bittikten sonra aracı almak için tek başıma otoparka indim Sensörlü aydınlatmaların aracın bulunduğu noktada yanmamasından dolayı zemin de bulunan demire takılarak dirseğimin üzerine düştüm. Kısa süre yerimden kalkamadım 3 bayanın beni fark etmesi ile ve onlar tarafından acile götürüldüm. Acil Serviste tomografi ve röntgen çekildi ve kırık tespit edilmesi ile sol kolum alçıya alındı. Acildeki görevli tarafından “doktorunun olmadığı sizi sistem den araştırma yapıp ambulansla başka hastaneye gönderileceğim söylendi. Sonrasında Selçuk Tıp Fakültesi Hastanesi Aciline götürüldüm. Benim alçı mı açarak tekrar röntgenimim çekileceğini söylediler. Röntgen görüntülerimin ve tomografi görüntülerimin Konya Şehir Hastanesi’nde sisteme girilmediğinden yada geç yüklenmesinden dolayı Selçuk Tıp Fakültesi Hastanesi’Nde birkaç saatin içinde ikinci bir radyasyona maruz kaldım 51 yaşındaki bir insanın vücudundan radyasyonu 1 yılda attığını sağlığım açısından buda bir ihmaldir. Geçen zaman süresince kolumun şişmesinden dolayı haklı olarak ameliyata alamadılar 18 Ekim 2021 günü ameliyatla koluma platin takıldı. 45 günlük iş göremez raporu alarak 20 Ekim 2021 günü taburcu edildim.

5-2-1280x622.jpg 12 ORTOPEDİ DOKTORU NEREDEYDİ?

Cumhurbaşkanımızın açılışını yaptığı son teknolojik imkanlarla Konya’nın en büyük hastanesi olan Konya şehir hastanesinde mesai günü sistemde 12,13 uzman Ortopedi doktoru olmasına rağmen neden başka bir hastane ye nakil oldum. Konya Şehir Hastanesi’nde doktor yoktu röntgeni çekip ve kolum alçıya alınmasına rağmen sisteme kaydetmedikleri yada geç yüklenmesinden aynı müdahaleleri acı çekerek ve radyasyona maruz kalarak tekrar yaşadım. Konya’da en son teknolojik olanaklarla halkın sağlık ihtiyacını karşılamak için yapılan  hastane de otopark aydınlatma sensörü nasıl yada neden devreye girmez.? yada varsa bir arıza  kameralar yardımı ile kontrolü neden yapılmaz.

LPG’Lİ ARACIMI NEDEN KAPALI OTOPARKA YÖNLENDİRDİLER?

Aracımın LPG’li 95 model olmasına rağmen neden kapalı otoparkına yönlendirildim.
Hastane içinde olan kazada hastane acilinin bana neden önem göstermesi gerekirken doktor yok diyerek apar topar neden Selçuk Tıp Fakültesi’ne sevk edildim. Hastane polisi olay ile ilgili neden tutanak tutmadı bu olay bir hastane personelinin başına gelseydi acaba ne yapılacaktı. ?
Bu tarz kazalar tabi ki olabilir. Hatta en sık görülen kazaların başında Trafik kazası iş kazaları düşme tarzı vakalar acillere sık başvurulan durumlar olmasına rağmen hastane bu durumda nasıl beni mağdur etti. Allah göstermesin kafa üstü düşebilir veya o gün orda olan 2 yaşındaki torunum olabilir daha kötü sonuçlar yaşayabilirdik. Konya Organize sanayisinde araç parçası üreten bir fabrikada emekli olmama rağmen hayat şartlarından dolayı çalışmaya devam etmekteyim. Ürettiğimiz motor subabı parçasının taşlama işini makine başında kollarımdan güç alarak çalışan birisiyim.  45 gün sürede aylık gelirim buna bağlı düşecek borçlarımı ve aylık geçinme masraflarımı nasıl karşılayacağım. Özel ihtiyaçlarımı karşılayamaz hale geldim yaşadığım manevi çöküntü ile psikolojim altüst olmuş durumda sonrasında kolumu eskisi gibi kullanıp kullanamayacağımı bile bilmiyorum.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

5-1-600x800.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum