Hasan Ekici: Masal Dinlemeye Devam… 

Hasan Ekici: Masal Dinlemeye Devam… 

Siyasi Partilerin Konya’daki İl Başkanları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici

Masal Dinlemeye Devam… 

Değerli Merhaba okurları, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz ay ülkemizin ana gündemi 90’lı yıllardaki gündemlerle örtüşmeye başladı ve gün gün, saat saat, dakika dakika ülkemizin gücünün simgesi olan Türk Lirası’nın eridiğine üzülerek şahit olduk. Dar gelirli vatandaşlarımızın da bizim gibi üzüldüğünü ve gidişattan son derece tedirgin olduğunu biliyoruz. Dolarla Devlet garantili ödeme alan hükümetin müteahhitleri de acaba bu duruma üzülüyor mudur? Ya da ülkenin gidişatını görerek varını yoğunu dolara yatıran iktidar yanlısı para babaları bu duruma üzülüyor mudur?

Ülkemizin gidişatını acaba bizler mi yanlış okuyoruz diye düşünerek iktidar yanlısı gazetelerin ekonomi sayfalarına göz atmak istedim. Belki bizim göremediğimiz bir şeyler vardır umudu ile. Bu gazetelerin ekonomi sayfalarında ekonomi haberlerinden çok La Fontaine masallarına benzer haberler gözümüze çarptı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın müjdesi 1915 Çanakkale Köprüsü'nde 87 tabliyeden 81'inin montajının bitirildiği, Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 16'ya çekmesi, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’nın konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1,29'a indirmesi, Cumhurbaşkanlığının cari açığı düşürme reçetesi, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı’nın "Türkiye dengeli bir şekilde büyümeye devam ediyor" sözleri.

İnanın iktidara yakın basın organlarının ekonomi haberleri sadece hükümetin beceriksizliğini örtmek için ya da ülkemizdeki para babalarını memnun edecek haberlerle dolu. Düşük gelirli, enflasyon altında ezilen halkımızı memnun edecek tek bir habere rastlayamadım. Ülkemizde iktidarı ayakta tutmak için yapılan algı operasyonunun en büyük ayağı olan bu gazetelerin satışı ve iktidar yanlısı televizyonların ratingleri de son yılların en düşük seviyesinde. Geçmişte yani basının özgür olduğu, iktidarın henüz basına nüfuz edemediği dönemlerde 500 binin üzerinde tiraj yapan gazeteler bugün 200 bin tirajına yaklaşamıyor. İktidara muhalif televiyon kanalının ana haberinin ratingi günün en popüler dizi ya da programları ile neredeyse aynı seviyede. Sosyal medyada gündem oluşturmaya çalışan iktidarın trolleri de eski ilgiyi görmüyor. Bu durum bize insanlarımızın, iktidarın pompaladığı gündemi kabul etmediğini ve ülkenin gerçek gündeminin iktidara yakın kaynaklarının anlatığı gibi olmadığını bildiğini gösteriyor. Daha ilginç olan durum ise iktidarın ülkemizin içinde bulunduğu kaos ortamını görmezden gelerek her şeyi güllük gülistanlık olarak göstermesinin vatandaşlarımız tarafından espiri konusu olması. Gelecek Partisi olarak Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu önderliğinde sürekli sahada olan bizler vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyerek gerekli platformlarda dile getiriyoruz. Gerçeklerin üzerini örterek Polyannacılık oynayan hükümete karşı inanılmaz bir öfkenin olduğunu görüyoruz. Bunun neticesi olarak gerek iktidar, gerekse iktidara bağlı yerel yöneticiler oylarının son seçim anketlerindeki hızlı erimelerini görüyorlar ve her şeyin farkındalar.

Değerli kardeşlerim,

İktidarın kriz ortamını görmezden gelerek halkla adeta dalga geçer gibi açıklama yapması tabana da sirayet etmiş olacak ki Ak Parti 25 ve 26. Dönem Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan’ın katıldığı televizyon programında “Doğalgaza zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir” sözleri bir anda ülke gündemine oturdu. Devlet aklını yok eden açıklamaların ardından halktan kopan iktidarın yanlışlarını savunmaya çalışarak komik duruma düşen iktidar temsilcilerinin bu tür açıklamaları kendilerini komik duruma düşürmekten başka bir işe yaramıyor maalesef.

2001 yılındaki koalisyon döneminin sıkıntılarını yeniden hortlatanlar ve IMF’ye meydanlarda atar yapanlar bugün IMF’den borç almak için yeni yol arayışındalar.

Enflasyon ve kuru yok sayarak alınan faiz indirim kararlarının sonucunda dünyada en yüksek faiz ödeyen ülkeler arasına girdik. 2016 yılında 50 milyar TL civarında olan ve düşmeye başlayan faiz ödemeleri 2022 yılında 5 kat artacak. Hazine basiretsiz yönetimin gereksiz özgüveni yüzünden daha yüksek faizle borçlanmaya başladı.

Değerli Hemşehrilerim,

10 büyükelçinin yaptığı büyük bir hadsizliktir. Tıpkı eski ABD Başkanı Trump’un, Cumhurbaşkanımıza yazdığı mektupta “Aptal olma” demesi gibi. “Bu can bu tende olduğu sürece” çıkışının ardından Rahip Bronson’u serbest bırakmak zorunda kalan ülkemizin dış itibarı sizce hangi seviyelerde? 10 Büyükelçi biraraya gelerek bu hadsiz açıklamayı açıklama yapma cesaretini hükümetin attığı geri adımlardan alıyor olabilir mi?

Yazımın sonunda Konya halkına çok teşekkür etmek istiyorum. Gerek esnaf ve mahalle gezilerimizde, gerekse şehrin belirli yerlerinde açtığımız üye stantlarımıza hemşehrilerimizin gösterdikleri ilgi bizleri olduğu kadar Genel Başkanımızı da çok memnun ediyor. Konya’nın sorunlarını her platformda konuşmaya ve çözüm yolları sunmaya devam edeceğiz. 

Yazımı bir fıkra ile sonlandırmak isterdim ancak içinde bulunduğumuz kriz dönemde mevcut hükümet iktidarda bulunduğu sürece vatandaşlarımızın yüzünü güldürmenin mümkün olmayacağını düşünüyorum. Yüzümüzün gülmesi sadece ilk seçimde mümkün olacaktır. Az sabır…

Allah yar ve yardımcımız olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.