Hak-iş'ten Engelliler İçin 'Eylem Planı' Önerisi

Hak-iş'ten Engelliler İçin 'Eylem Planı' Önerisi

Türkiye’de ihmal edilen en önemli konulardan birisinin engellilerin çalışma hayatına katılımı ve istihdamı ile ilgili yaşanan sorunlar olduğuna işaret eden Hak-İş, engellilere yönelik bütüncül bir yaklaşımla Eylem Planı geliştirilmesi ve engelliler için.

Türkiye’de ihmal edilen en önemli konulardan birisinin engellilerin çalışma hayatına katılımı ve istihdamı ile ilgili yaşanan sorunlar olduğuna işaret eden Hak-İş, engellilere yönelik bütüncül bir yaklaşımla Eylem Planı geliştirilmesi ve engelliler için engelsiz bir yaşam kurulmasını istedi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla bir açıklama yapan Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, özetle şunları aktardı:

"Engellilerin çalışma yaşamlarında karşılaştıkları sorunlar eğitim, ulaşım, fiziksel çevre, sağlık, sosyal güvenlik gibi alanlarda yaşanılan fırsat eşitsizliklerinden kaynaklanmaktadır. Engellilere yapılan sosyal koruma tabanlı yardımlar engellilere güvence vermektedir. Ancak, bunun yanında engellilerin istihdama katılımını teşvik edecek politikalarla güçlendirilmesi gerekmektedir. Nihai hedef, engellilerin emek piyasasında güçlü bir yer edinmesini sağlamak olmalıdır."
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.