Güreşte milli takım kadrosu belirlendi

Güreşte milli takım kadrosu belirlendi

İstanbul'da 12-18 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Dünya Güreş Şampiyonası'nda mücadele edecek Serbest Güreş Milli Takımı'nın kadrosu belli oldu

Spor Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, başantrenör Fevzi Şeker yönetiminde 34 kişilik kadroyla yaklaşık 3 aydır süren kampta, Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek 7 ismin belirlendiği aktarılırken, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek organizasyonun 2012 Londra Olimpiyat Oyunları için de kota anlamına geldiği vurgulandı. 2008 Pekin Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan ancak son dönemde sakatlıklarla ve hastalıklarla boğuşan Ramazan Şahin'in de yer verildiği Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi serbest stilde, 55 kiloda Ahmet Peker, 60 kiloda Ersin Çetin, 66 kiloda Ramazan Şahin, 74 kiloda Batuhan Demircin, 84 kiloda Serdar Böke, 96 kiloda Serhat Balcı ve 120 kiloda Fatih Çakıroğlu temsil edecek.
ŞEKER: ''SEÇİM YAPMAK ZOR OLDU''-
Serbest Güreş Milli Takımı Başantrenörü Fevzi Şeker, Dünya Şampiyonası'nda mindere çıkacak 7 kişiyi belirlemekte çok zorlandıklarını kaydederken, ''Üç aydır 34 tane çok başarılı sporcuyla beraberiz. Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Bu 34 kişi içinden 7 sporcuyu seçmek çok zor oldu. Çeşitli turnuvalara katıldık. Belirli kriterlerimiz vardı. Bu doğrultuda milli takımı oluşturduk'' dedi.İstanbul'daki şampiyonanın 2012 Londra Olimpiyat Oyunları için son baraj müsabakası olduğuna dikkati çeken Fevzi Şeker, turnuvada son derece çetin maçların yapılacağını, Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek sporcuları her açıdan en üst seviyeye çıkarmak için de ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini kaydetti.
Şeker, ''İstanbul'da hedefimiz 7 sıklette de Londra Olimpiyatları kotasını kazanmak. Sporcularımız artık rakip karşısında çekinerek güreşmiyor. Aksine sürekli baskın çıkan bizim çocuklar oluyor. Minderde savaşmayı öğrendiler. En önemli gelişme bu. Zafer için savaşmak şart. Savaşmadan hiçbir zafer gelmiyor. Bundan dolayı İstanbul'daki Dünya Şampiyonası öncesi umutlarım artıyor'' ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.