Gündoğdu: 'Kadro Veriyorum Ama Paranı Kesiyorum' Demek Doğru Olmaz

Gündoğdu: 'Kadro Veriyorum Ama Paranı Kesiyorum' Demek Doğru Olmaz

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İş ve Meslek Danışmanları'nın (İMD) kadroya geçtikten sonra maaşlarında kesinti yapıldığını ifade ederek, buna tepki gösterdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İş ve Meslek Danışmanları'nın (İMD) kadroya geçtikten sonra maaşlarında kesinti yapıldığını ifade ederek, buna tepki gösterdi. Gündoğdu, “Hep beraber onlara mükemmel bir iyilik yaptık, sizi iş güvencesine, kadroya kavuşturuyoruz dedik. Pardon, kadroya kavuşturduk ama, maaşınızda 800 TL düştü; bunu dememeli devlet, dememeliyiz. Buradan sesleniyorum; kadro veriyorum, ama paranı kesiyorum demek de doğru olmaz.” dedi.

Gündoğdu, Ankara Hilton Otel’deki İŞKUR’un 7. Genel Kurulu toplantısına katıldı. Gündoğdu, “İŞKUR’un son yıllarda iş ve meslek danışmanlığına geçişte, teknolojik okur-yazarlıkla, teknolojik altyapıyla bu konulardaki ilerlemesiyle işvereni işsizlik işle buluşturduğu gerçeğini hep beraber yerinde görüyoruz, tanıklık ediyoruz. Elbette bunun için bu ülkenin geleceği adına ümidimiz artıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. İş dünyasının istediği kalifiye elemanın yeterli derecede olmadığını aktaran Gündoğdu, şu ifadeleri kullandı:

“Dolayısıyla, öteden beri işsizliği önlemede istihdam politikalarında devlet, kurumlar, işveren, eğitim sistemi, eğitim sisteminin ekonomiye duyarlı işsizliği önlemeye yönelik ne iş olsa yaparım diyen yüzbinler yerine şu işi yaparım diyen onbinler yetiştireceği bir sorun alanı var. Bunun için buradan önerim; işte Milli Eğitim Bakanlığı şuralar yapar. Son 18. Milli Eğitim Şûrası kararlarının da hayata geçtiği önemli bir şûradır. Burada Bakanlığımızın da ulusal istihdam politikalarının geliştirileceği bir şûra yapması, bu şûraya ihtiyaç var.”

300 binin üzerinde sözleşmelinin kadroya geçişini kendilerinin istediğini kaydeden Gündoğdu, kadroya geçirilen iş ve meslek danışmanlarının sorunlarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Hükümet yerine getirdi; gerçekten teşekkür ediyoruz. Sayın Genel Müdürümüzün konuşmasında illerde gülen yüzümüz dediği iş ve meslek danışmanlarının şu anda yüzü gülmüyor. Niye? Hep beraber onlara mükemmel bir iyilik yaptık, sizi iş güvencesine, kadroya kavuşturuyoruz dedik. Pardon, kadroya kavuşturduk ama, maaşınızda 800 TL düştü; bunu dememeli devlet, dememeliyiz. Bunu Sayın Bakanımız, Müsteşarımız, Genel Müdürümüz burada, buradan sesleniyorum; kadro veriyorum, ama paranı kesiyorum demek de doğru olmaz. 4C’lilere yüzde 50 zam yaptık toplu sözleşmede, harika. Üzerine de kadroyu vermemek olmaz, üniversiteli işçiler de dahil."
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.